Els regidors de Ciutadans García, Fernández i Hernández. Autor: David B.

Ciutadans exigeix que es retornin les plusvàlues cobrades indegudament

El regidor del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Sabadell, José Luís Fernández, ha demanat a l’equip de govern que “engegui immediatament els mecanismes” que permetin als contribuents reclamar i recuperar el més aviat possible l’import de les plusvàlues pagades en compravendes d’immobles sense beneficis, anul·lades ja de forma definitiva per una sentència del Tribunal Constitucional (TC).

El regidor ha recordat que el govern local ha “d’estar preparat per modificar l’ordenança municipal i afrontar els pagaments”, una vegada hi ha hagut sentència definitiva del Tribunal Constitucional (més info: ‘El TC declara il·legal l’impost de les plusvàlues‘). En cas contrari, “podria ser un autèntic caos quan comencin a produir-se les reclamacions”. D’altra banda exigeix que es compleixi la moció del partit aprovada al mes d’abril que exigia la tornada quan hi hagués sentència del Tribunal Constitucional.

Cinc milions d’euros

La formació taronja assegura que a Sabadell, la suma de cobraments indeguts en els últims quatre anys podrien arribar als cinc milions d’euros. Fernández ha advertit que des de Ciutadans “no s’admetran excuses del govern municipal en aquest tema”, ja que “són diners dels ciutadans, molts d’ells forçats a vendre amb pèrdues per les circumstàncies de la crisi”. “L’ajuntament està en una situació econòmica sanejada, el què li permet afrontar aquesta despesa immediatament”, finalitza.

Ciutadans assegura que “és un cost moderat, molt per sota d’algunes expropiacions que ha hagut d’assumir recentment el consistori”.

Foto portada: Ramon García, José Luis Fernàndez i Adrán Hernández, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

Comments are closed.