Joan Garcia, portaveu de Ciutadans a Sabadell. Autor: David B.

Ciutadans reclama un nou pla municipal sobre els espais públics de Sabadell

  • Ciutadans reclama un nou pla de millora dels barris obert a la participació ciutadana.

  • Demanen col·laboració als ciutadans i a les entitats per elaborar un mapa de punts negres de la ciutat.

La formació taronja demana una avaluació de la iniciativa Posem a punt la ciutat per evitar la degradació dels espais públics de la ciutat iniciada per l’anterior govern municipal del PSC.

Segons Ciutadans la degradació que pateixen els espais públics de Sabadell és una de les prioritats del partit, és per això que a través del portaveu municipal, Joan Garcia, aquest dimarts ha registrat a l’Ajuntament una pregunta dirigida a l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, on demanen explicacions sobre el pla de recuperació de l’espai públic Posem a punt la ciutat iniciat per l’anterior equip de govern. Des de Ciutadans es reclama un nou pla de millora dels barris obert a la participació ciutadana.

La pregunta a l’alcalde té dues parts diferenciades: per una banda recopilar informació sobre l’anterior iniciativa del PSC i per altra banda una segona part enfoncada segons Joan Garcia “a buscar solucions de futur per a la ciutat”. Des de Ciutadans es demana que s’especifiqui el pressupost definitiu que es va destinar al pla Posem a punt la ciutat i quines accions es van dur a terme perquè “la realitat és que en una bona part de la ciutat existeix una important degradació de l’espai públic” assegura Garcia.

La questió també incideix en si s’ha fet “algun tipus d’estudi, avaluació econòmica, tècnica o de satisfacció amb indicadors objectius del pla Posem a punt la ciutat” afegeix Garcia. Tanmateix, en segon lloc, Ciutadans també pregunta a l’alcalde si l’actual equip de govern “té la voluntat d’elaborar un nou pla que tingui com a objectiu millorar i rehabilitar l’espai públic de tota la ciutat”, i si es aixi demanen que “permeti la participació activa de la ciutadania”.

La pregunta a l’alcalde de Sabadell, s’emmarca dins de les iniciatives que ha posat en marxa Ciutadans a Sabadell per recuperar els espais públics més degradats de la ciutat. La formació ha habilitat el hasthag #Cambiatubarrio per recollir queixes i fotografies dels ciutadans sobre els punts més malmesos de la ciutat a través de les xarxes socials i el correu electrònic. Tanmateix, s’ha solicitat a totes les entitats veïnals de la ciutat que col·laborin amb la proposta perquè es pugui elaborar un mapa de punts negres de la ciutat i d’aquesta manera poder quantificar el cost d’un pla de recuperació.

Foto portada: Joan Garcia en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

One Comment