Foto portada: els regidors Ramón García i Adrián Hernández, aquest divendres. Autor: A. Pujadas

Ciutadans vol assegurar la continuitat de l’oci nocturn a la ciutat

El grup municipal de Ciutadans (C’s) portarà al ple de la setmana que ve una moció en defensa del model d’oci nocturn de la ciutat. Aquesta és la proposta que ha anunciat aquest divendres en roda de premsa Adrián Hernández, portaveu de la formació taronja.

El dia 31 de maig caduquen les llicències dels locals de la Zona Hermètica, on es concentra la major part de locals d’oci nocturn de la ciutat, la qual cosa comportaria que Sabadell es quedi sense aquest model d’oci, que des de Ciutadans defensen que no pot desaparèixer.

Es tracta que els joves o no tan joves de la ciutat que vulguin gaudir d’aquest tipus d’oci nocturn no s’hagin de desplaçar a altres municipis per fer ús d’aquest tipus d’oci”, sosté Hernández. 

Hernández també ha criticat “la decadència” que viu la Zona Hermètica que de complir-se el tancament dels locals d’oci nocturn perdria molta activitat econòmica i els llocs de feina que genera. El portaveu de Ciutadans ha retret tan a l’anterior govern del PSC com a l’actual no haver pres cap mesura per solucionar la situació d’aquest espai i proposa la creació d’una taula de negociació entre l’Ajuntament i els empresaris de l’oci nocturn “per trobar els millors espais de la ciutat on poder desenvolupar aquest tipus d’oci”.

També proposen modificar el Pla especial d’usos recreatius i restauració del barri de Gràcia i de tota la ciutat, perquè en tota ella es puguin realitzar diferents activitats d’oci, diürn i familiar, musical i esportiu, entre altres. Finalment, demanen “preservar la continuïtat en el temps” de l’oci especialment centrat a la Zona Hermètica del barri de Gràcia, perquè mentre es redefineixin aquests espais no es quedi la ciutat sense.

Alerten de la situació de les entitats sense ànim de lucre

Des del grup municipal de Ciutadans estan preocupats perquè el consistori obliga a les entitats sense ànim de lucre a pagar els subministraments bàsics, i si ho han de fer podrien haver de deixar de donar un servei que creuen “molt necessari”. El portaveu, Adrián Hernández, ha posat com a exemple el cas d’Actua Vallès, amb qui han parlat per conèixer la seva situació i els han assegurat que si han de pagar els seus subministres no podran oferir el seu servei al 100 oer cent.

Foto portada: Ramón García i Adrián Hernández (C’s), mostrant els punts de llibre que edita la formació taronja per Sant Jordi. Autor: Aleix Pujadas.

One Comment