Carrer Fuerteventura 70

Ciutadans vol que es calculin de nou les plusvàlues dels pisos dels Merinals

Després de la problemàtica amb les plusvàlues als Merinals, el grup municipal de Ciutadans demana l’equip de govern que calculi d’ofici les quantitats una altra vegada. Una cinquantena de veïns manté que són desorbitades, més enllà del greuge comparatiu que suposen respecte unes 500 persones.

Mig miler de veïns dels Merinals que van canviar de pis abans de l’any 2012 no van pagar la plusvàlua per una ordre política de l’anterior equip de govern, com confirmen tant l’entitat veïnal com el propi consistori. Els que s’han canviat des d’ençà sí la pagaran, ja que han rebut els rebuts fa poques setmanes. Però, per a la seva sorpresa, d’una mitjana de 1.500 euros per pis. L’associació de veïns sosté que s’ha calculat malament el valor del sòl (més info: ‘Sorpresa i malestar entre 50 veïns als Merinals‘).

Respecte a la polèmica, el regidor de Ciutadans José Luis Fernández demana rapidesa al govern per solucionar el problema i que permeti fraccionar el pagament a les persones afectades:

Sabadell disposa d’Agència Tributària pròpia, que ha de ser flexible i propera al ciutadà”, reclama Fernández, qui demana que “el procés sigui ràpid per evitar que hagin de pagar primer i ser compensats més tard si hi ha errors. S’hauria d’oferir un fraccionament del pagament fins a en 12 mensualitats, en la línia del pla personalitzat previst per aquest any fiscal”, finalitza.

L’edil del partit taronja insisteix que els afectats són “gent humil, que ha sofert durant molts anys la incertesa i les incomoditats de viure en pisos ruïnosos per l’aluminosi”. Per tot plegat, demana més sensibilitat al quatripartit i a l’Agència Tributària local més flexibilitat.

Foto portada: el bloc del número 70 del carrer Fuerteventura. Autor: David B. 

One Comment