Pisos Solvia

Ciutadans vol saber quin és el nombre de pisos buits a la ciutat

  • Pretenen implementar diferents mesures per incrementar el parc d’habitatge social.

  • La formació taronja vol saber si s’està complint l’ordenança municipal de l’any 2014.

El grup municipal de Ciutadans ha reclamat a l’Ajuntament el cens real dels pisos buits que hi ha a Sabadell amb l’objectiu de conèixer el cens real de pisos buits del municipi, el nombre d’expedients iniciats i els imports recaptats en concepte de taxes i sancions.

Amb aquesta acció pretenen que l’equip de govern esclareixi “quants pisos s’han verificat com a buits i en quants s’han començat a tramitar expedients” i d’altra banda “quin és el nivell de compliment del programa d’inspecció d’habitatges buits i el còmput d’expedients iniciats”, ha indicat el regidor del grup municipal de Ciutadans, José Luís Fernández.

La formació ha sol·licitat informació a l’alcalde sobre “les quantitats recaptades o en procés de recaptació com a conseqüència de l’aplicació de l’ordenança, tant en el que correspon a la taxes com a les multes”.

Amb tota aquesta informació pretenen avaluar si l’ordenança vigent és efectiva, ja que asseguren tenir la “sensació de que està feta per no complir-se” i en cas de demostrar que l’ordenança no funciona “caldria replantejar-se redactar una nova”, ha assegurat Fernández, i ha afegit que “un cens real de pisos buits és el pas previ a poder implementar a la ciutat un pla municipal que garanteixi un parc estable d’habitatge públic social de lloguer”.

Ordenança municipal

Ciutadans assegura que des que va entrar en vigor l’ordenança al novembre de 2014 no s’ha donat a conèixer cap balanç de la seva aplicació a la ciutadania. Tanmateix recorden que la ordenança recull que un pis no pot estar buit més de dos anys (excepte en situacions excepcionals). L’ordenança fixa un programa d’inspeccions per detectar els pisos buits, i, si cal, multar els seus propietaris amb sancions de fins a 9.000 euros.

Foto portada: Un bloc de pisos a l’avinguda de Barberà. Autor: J.d.A.

Comments are closed.