Foto portada: el futur portaveu municipal de Ciutadans, Joan Garcia, votant el 24M. Autor: J.d.A.

Ciutadans vol un pacte contra la corrupció abans del 13 de juny

Ciutadans, que tindrà tres regidors en el nou ple de Sabadell, ja ha assegurat que no donaran suport a cap alcaldable que no sigui el seu. Però ofereixen un pacte contra la corrupció i la transparència ja abans de constituir el nou consistori.

Malgrat tenir decidit que estaran a l’oposició, la formació taronja assegura que vol garantir la governabilitat de la ciutat i proposen redactar de forma conjunta entre totes les forces polítiques un pacte contra la corrupció. Fins i tot voldrien que es rubriqués abans de la constitució de l’Ajuntament, el 13 de juny.

És molt important començar una nova etapa política a l’ajuntament de Sabadell marcant unes noves regles del joc i un nou marc de convivència que evitin els errors del passat”, assegura el regidor electe Joan Garcia.

Malgrat que creuen que caldria pactar els acords, ells en proposen nou com a línia de partida. Inclouen la separació immediata dels càrrecs públics i de partit de les persones imputades per corrupció i fer el mateix amb tothom qui hagi falsejat el seu currículum o mentit en la seva qualificació professional o acadèmica. També fer una declaració públic de patrimoni a l’ocupar el càrrec i també al sortir del mateix, establir mesures per limitar la despesa electoral. Els partits s’haurien de comprometre a publicar a les seves pàgines web els seus reglaments, estatuts, comptes, ingressos i despeses electorals, així com els pressupostos i els procediments de control. En un altra línia, s’exigirà a totes els partits que creïn un òrgan intern contra la corrupció per prevenir-la i controlar-la. Es reduiran els càrrecs de confiança. Es facilitarà l’accés a la informació pressupostària a la ciutadania i volen que les meses de contractació sigui obertes als ciutadans o entitats.

“Es pot construir una alternativa sensata de canvi per a la ciutat des de l’oposició. Ho demostrarem”, finalitza Joan Garcia.

Foto portada: el futur portaveu municipal de Ciutadans, Joan Garcia, votant el 24M. Autor: J.d.A.

2 Comments