Foto portada: afició arlequinada a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

Compromís municipal pel Centre d’Esports Sabadell

L’Ajuntament es compromet a assessorar, mediar i donar suport per garantir la viabilitat del Centre d’Esports. I a estudiar com contribuir a garantir la viabilitat econòmica. La moció proposada per Convergència i Unió i el PP ha tingut el vistiplau del ple municipal, amb l’única abstenció de la Crida per Sabadell. Part de l’afició arlequinada i de la directiva han seguit el debat en viu des de la sala de plens i la plaça Sant Roc.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC) ha situat l’abast del text a punt d’aprovar:

El compromís que prenem no és salvar el club perquè no està en les nostres mans sinó a acompanyar-los. El que no farem és a través d’empreses concesionàries injectar diners al club i avalar el deute del club. Però en tot el que poguem acompanyar hi serem”.

A continuació, 23 dels 27 regidors del ple han aprovat un text de suport al club arlequinat davant la situació crítica que viu.

La portaveu de Guanyem (i regidora d’Esports), Marisol Martínez (Guanyem), ha anunciat el vot favorable dels dos regidors del seu grup “per l’afició i el club, no pels qui l’han gestionat”. Ha reconegut la campanya #teneCESitamos i agrait el suport del Llagostera o del Terrassa. Ha repassat la situació econòmica i financera del club, en preconcurs de creditors, amb deutes amb Hisenda, la Seguretat Social i les institucions “entre ells, l’Ajuntament”, sense poder arribar a final de temporada. “Ajudarem al Sabadell però demanarem els comptes clars, transparència i honestedat en les relacións”, ha reblat. Els compromisos adquirits són tres:

  1. L’Ajuntament de Sabadell reconeix que el Centre d’Esports Sabadell forma part del patrimoni esportiu i associatiu de la ciutat.
  2. L’Ajuntament de Sabadell és posa a disposició del Centre d’Esports Sabadell i s’ofereix a donar assessorament, mediació i recolzament per tal de garantir la viabilitat del Centre d’Esports Sabadell.
  3. L’Ajuntament de Sabadell estudiarà com pot contribuir a garantir la viabilitat econòmica del Centre d’Esports Sabadell.

“No és moment de retrets; és moment de suport”, ha reblat en resposta a Martínez Carles Rossinyol, portaveu de CiU, qui ha assegurat que “el moment d’ajudar és ara”. “Com a Ajuntament, la nostra obligació és bolcar-nos si creiem que el club fa un servei a la ciutat i passa per un mal moment. Si algú pensa que tenir un club a Segona Divisió B, i més venint de Segona A, és un negoci va molt equivocat”. El portaveu popuar, Esteban Gesa, també ha demanat suport pel Centre d’Esports, un club que “les ha passat de tots colors al llarg dels seus més de 100 anys d’història”.




En quant a la resta de l’oposició, el PSC i Ciutadans s’han sumat a la moció. “No és el moment dels retrets”, ha dit Ayuso, per tot seguir assegurar que l’executiu municipal “no ha donat cap resposta a les campanyes del Centre d’Esports Sabadell” i mantenir que bona part dels regidors del govern “no han trepitjat mai la Nova Creu Alta i no entenen el sentiment de l’afició. El Centre d’Esports Sabadell només té futur si la ciutat i l’Ajuntament es posen les piles”. Des del govern, tant Unitat pel Canvi com Esquerra i Guanyem han votat a favor.

Abstenció de la Crida

La regidora de la Crida, Glòria Rubio, ha anunciat l’abstenció de la formació anticapitalista. “El CE Sabadell ha tingut un tracte preferent per l’Ajuntament en anys anteriors i des de que hem entrat al govern també li hem donat un tracte preferent encara que molts diguin que no ha estat així. Ha estat així i ho saben: han tingut un tracte diferent que la resta d’entitats. Però el cert és que l’Ajuntament no pot assumir la viabilitat econòmica de l’entitat”.

Prèviament ha intervingut el director general del CE Sabadell. Emocionat, ha recordat la tasca social i formativa de l’entitat arlequinada. El president, Antoni Reguant, ha seguit el debat des de l’edifici consistorial, com part de l’afició arlequinada, concentrada a la plaça Sant Roc.

Foto portada: afició arlequinada a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

Comments are closed.