Concentració suport Cuixart i Sanchez. Autor: David B.

Concentració de protesta per l’empresonament de Sànchez i Cuixart

  • La Junta de Portaveus aprova una declaració de rebuig als empresonaments.

  • El text defineix l’empresonament com una “decisió política” de l’Audiència Nacional.

La Junta de Portaveus de Sabadell demana l’alliberament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en presó preventiva des d’aquest dilluns per un presumte delicte de sedició. L’acord ha sortit endavant amb l’acord de sis dels grups portaveus municipals. Ciutadans i PP s’han despenjat.

L’acord ha estat llegit per l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, a la plaça Sant Roc, on s’han concentrat un miler de persones (400, segons la Policia Municipal) en protesta pels empresonaments de Sànchez i Cuixart. El text ha tingut el suport d’Unitat pel Canvi, Esquerra, Crida, CiU, PSC i Guanyem. Ciutadans i PP no l’han subscrit. El text rebutja els empresonaments, dictats per l’Audiència Nacional aquest dilluns, i ofereix el “màxim suport” als empresonats i al seu entorn. Cal recordar que Jordi Cuixart, president d’Òmnium, resideix a Sabadell.

En l’exposició de motius, es parla “d’una decisió política” contra els “màxims portaveus de les mobilitzacions més importants fetes a Catalunya i a l’Europa del segle XXI” per demanar “un dret polític bàsic com és el dret a l’autodeterminació” i “defensar una idea política”. Serracant ha assegurat que amb decisions com l’empresonament de Cuixart i Sànchez “senten les bases d’un estat antidemocràtic” i ha cridat a la “llibertat dels presos polítics independentistes”.

Concentracions al vespre

Després de llegir la declaració, Serracant ha emplaçat la ciutadania a participar en la concentració convocada aquest vespre a Barcelona contra l’empresonament dels dirigents de les entitats independentistes. A les 20 hores, no obstant, també hi haurà una concentració a la plaça Sant Roc “per aquells qui no puguin  baixar a Barcelona”.

Foto portada: regidors, a la concentració. Autor: David B. 

Comments are closed.