Foto portada: els regidors Beltran, Rossinyol i Font, aquest divendres. Autor: J.d.A.

Convergència i Unió carrega contra la “irresponsabilitat” del govern per portar a ple temes sense pactar

El rebuig a les ordenances fiscals viscut el passat ple significarà dues coses: en primer lloc, la congelació dels impostos i taxes municipals (IBI, taxa de residus, impost de circulació, IAE…) i en segon lloc que no entraran en vigor les noves bonificacions o taxes previstes pel projecte. Entre elles, la lligada als grans propietaris de pisos buits. Convergència i Unió creu que el govern local va ser “irresponsable” dimarts al portar a ple una votació important sense tenir acords. Assenyala a l’alcaldable del PSC, Josep Ayuso.

De fet, el govern socialista tenia assegurada l’abstenció del PP però a última hora els conservadors van canviar d’opinió. Per què? Perquè el PSC va donar suport a una moció presentada per CiU que demanava la dimissió de la delegada del govern a Catalunya, Maria Llanos de Lluna (PP). La moció va ser modificada per CiU amb propostes del PSC i finalment els socialistes li van donar suport. Així que aquesta moció va deixar a l’aigüera les ordenances fiscals. A més, amb un agreujant: el pressupost ja s’ha aprovat per Junta de Govern i preveu uns ingressos que ara mateix són irreals. Tot i així, el govern pot portar de nou les ordenances fiscals a votació. S’ha iniciat una negociació amb alguns grups per replantejar la seva posició i aprovar-les en les properes setmanes.

Tres dies després del ple Convergència i Unió considera “irresponsable” l’actuació del govern que, a més de perdre les ordenances, va perdre dues votacions més: una sobre les noves tarifes que ha d’aplicar la companyia CASSA i una tercera sobre el barri de Can Gambús. “No són temes anecdòtics”, ha dit Carles Rossinyol, qui ha posat la federació nacionalista a disposició del govern per pactar temes. Això sí, amb una condició: complir els acords. I segons CiU el govern local ha incomplert compromisos amb ells, als que van arribar durant el seu període d’entesa a l’inici de l’alcaldia de Juan Carlos Sánchez. Rossinyol diu que queda pendent augmentar la bonificació a la plusvàlua en cas de mort o la instal·lació de la senyera en un lloc destacat del Centre. Sense complir els acords pendents, CiU assegura que no negociaran res.

Apunten a Josep Ayuso

D’altra banda, la federació nacionalista apunta directament a la gestió del regidor Josep Ayuso, que és el candidat a l’alcaldia del PSC. De fet, Ayuso és el principal responsable de negociar el pressupost, com a regidor d’Economia. El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, també s’ha mostrat molest perquè Ayuso no va contestar una pregunta que li va fer durant el debat de la moció relacionada amb el cas Mercuri. “És trist tenir un partit i un candidat que no passa pàgina i prefereix mantenir fidelitats i amics per sobre dels interessos de la ciutat”. Rossinyol manté que si l’Ajuntament es persona com acusació particular al cas Mercuri “no vol dir anar contra ningú sinó defensar els interessos de la ciutat”.

Foto portada: els regidors Beltran, Rossinyol i Font, aquest divendres. Autor: J.d.A.

3 Comments