Escombriaire - SMATSA

La Crida demana intervenir SMATSA per evitar acomiadaments i un pitjor servei

La Crida i l’Entesa fan pinya amb el govern municipal, l’alcalde Maties Serracant, i el regidor Lluis Perarnau front SMATSA. La Crida assegura que no cediran a cap xantatge ni permetran “ni un sol acomiadament” a l’empresa encarregada de netejar els carrers i recollir els residus de Sabadell. 

La formació anticapitalista manté que des del 2015 van començar a “aixecar la catifa” d’aquesta empresa i s’hi han trobat tot de males pràctiques: l’adjudicació del servei s’investiga dins el cas Mercuri, el servei es presta per sota del contractat, segons una auditoria, i l’any 2015 es van destinar més de 800.000 euros a despeses no previstes en el contracte. A més, el consistori manté que entre 2014 i 2016 l’empresa va facturar de més 3,5 milions d’euros.




L’últim capítol s’ha viscut aquesta setmana, amb la nova Instrucció Tècnica de Facturació, que tindrà com a conseqüències acomiadaments i un pitjor servei segons l’empresa. L’anunci, però, és un xantatge en tota regla segons la Crida per Sabadell, qui anuncia que “ni cedirem a cap mena de xantatge ni permetrem ni un sol acomiadament”.

La Crida acusa l’empresa de mentir que diu que li han rebaixat el pressupost, quan ha augmentat un 3 per cent aquest any.

“SMATSA va fer una oferta que no pot complir oferint uns preus per serveis més baixos dels reals. Ara, en lloc d’assumir les seves responsabilitats, pretén que siguem la ciutat i les treballadores qui socialitzem els costos”, diu la Crida.

La formació anticapitalista sosté que el màxim responsable d’SMATSA, Eugenio Díaz va cobrar l’any 2015 179.000 euros bruts.

“Per protegir aquests privilegis i el seu lucre privat, les grans concessionàries estan protagonitzant una ofensiva contra qualsevol intent de les administracions locals de recuperar el control en la gestió dels serveis públics”, segueix el partit. “Estem aquí per defensar els drets de totes, per aixecar catifes i acabar amb privilegis. Els seus xantatges no ens aturaran”, finalitza.

Per tot plegat, creuen que cal fer tot el necessari per impedir l’empitjorament del servei i la pèrdua de llocs de treball, si cal intervenint a nivell econòmic l’empresa.

Entesa: no cediu

Per la seva part, l’Entesa per Sabadell, que forma part de la Crida i on milita tant Serracant com Perarnau, demana al quatripartit que “no cedeixi” davant els “xantatges” d’SMATSA. La formació política mostra el seu suport als càrrecs públics i defineix les pràctiques de l’empresa com a “mafioses”, acusant-los d’emprendre una estratègia “temerària” primer querellant-se contra vuit persones per presumpta prevaricació (el cas està en instrucció i l’alcalde i dos regidors més estan sent investigats) i després amb l’anunci, aquest dilluns, d’acomiadaments i la disminució de la qualitat del servei. L’Entesa defineix l’actitud d’SMATSA com ‘intolerable” i demanen al govern no cedir.

Foto portada: un operari, a l’Escola Industrial. Autor: David B. 

Comments are closed.