Demanen “no arronsar-se” dos mesos després de l’empresonament de Forcadell

Nova concentració aquest dimecres a la plaça Sant Roc dos mesos després de l’empresonament de l’expresidenta del Parlament, la sabadellenca Carme Forcadell, i dels exconsellers Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull.

Unes 200 persones han demanat novament la llibertat de dels presos polítics, en un acte que s’ha iniciat amb la lectura d’un fragment d’una carta enviada per Carme Forcadell des de la presó d’Alcalá Meco. Seguidament s’ha donat lectura al manifest de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) que es va llegir el passat dilluns a la manifestació de Barcelona, on s’ha demanat recuperar el mandat del 1 d’octubre”.

Enganxina repartida durant l'acte. Autor: David B:
Enganxina repartida durant l’acte. Autor: David B:

En el comunicat demanen també “restituir el govern legítim del passat 21 de desembre, que ha estat il·legalment i il·legítimament destituït pel govern espanyol el passat 27 d’octubre”, i han assegurat que  “tots els consellers nomenats per Quim Torra tenen els drets polítics intactes i hi ha cap base legal per publicar els seus noms al Diari Oficial de la Generalitat [DOGC]”.

El regidor d’ERC Xavier Guerrero ha manifestat que “no ens arronsem. Els que estan presos no es van arronsar, van seguir endavant i han estat empresonats per un estat repressor, els que estan ara no s’arronsaran i els que vindran tampoc”. Guerrero ha demanat que “no ens deixem oprimir, seguir en la lluita, que no ens deixem atemorir i que no deixem de reunir-nos i manifestar-nos”. L’Himne Nacional de Catalunya, Els segadors, ha tancat l’acte.

Foto portada: un moment de l’acte. Autor: David B.

Comments are closed.