Can Marcet

Denuncien que s’ha destruït documentació a dependències municipals

  • La Crida i Unitat pel Canvi sospiten que s’han destruït documents en diversos equipaments.

  • L’Ajuntament precinta de forma preventiva dos contenidos amb papers destruïts.

La Crida per Sabadell, i també Unitat pel Canvi a Sabadell, han denunciat aquest dimecres que tenen diverses sospites segons les quals en els darrers dies s’ha destruït documentació de l’ajuntament de Sabadell. Segons asseguren un camió s’hauria endut “documentació sensible” aquest dimarts de les instal·lacions de Can Marcet on, entre altres, hi ha la prefectura de la Policia Municipal. També hi ha paper destruït en contenidors, que s’han precintat per ordre municipal després d’esclatar la polèmica.

Els regidors de l’Entesa per Sabadell en funcions, Virgínia Domínguez i Maties Serracant, s’han presentat aquest dimarts a Can Marcet per conèixer si els rumors eren realitat. Segons el seu testimoni, els havien trucat diverses persones dient que s’havia destruït documentació municipal, tant a la prefectura de la Policia Municipal com a altres equipaments municipals. Els ha rebut el regidor d’Espai Públic en funcions, Cristian Sánchez, qui els ha mostrat les dependències. Després d’una reunió Sánchez ha assegurat davant la premsa que “només són rumors” i ha assegurat en diverses ocasions que “no s’ha destruït cap documentació oficial o cap expedient”. El regidor manté que “hem obert la casa a tothom i l’hem posat a la seva disposició. No s’ha destruït res, de cap manera. No hi ha res. Facilitaren un traspàs de poder immaculat”, ha finalitzat.

Els regidors de l'Entesa Virgínia Domínguez i Maties Serracant, el regidor electe Albert Boada i l'advocat Raul Garcia Barroso. Autor: David B
Els regidors de l’Entesa Virgínia Domínguez i Maties Serracant, el regidor electe Albert Boada i l’advocat Raul Garcia Barroso. Autor: David B.

Les paraules de Sánchez no han convençut els regidors de l’Entesa ni tampoc el cap de llista d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, qui també ha estat a Can Marcet denunciant la destrucció “massiva” de documents. Tant Berlanga com Serracant han dit que diversos testimonis els van fer arribar que no només s’havien passat documents per la trituradora sinó que s’havien cremat alguns documents. Preguntats sobre les àres afectades, la portaveu de l’Entesa, Virgínia Domínguez, ha ampliat la destrucció de documentació a les àrees d’Urbanisme, Policia Municipal i Via Pública.

Ja havíem demanat anteriorment al govern que fos especialment escrupolós amb la custòdia de documents durant aquesta fase de transició”, ha afegit el regidor de l’Entesa i futur portaveu de la Crida, Maties Serracant. “El regidor Cristian Sánchez ens ha convidat a fer una visita a les instal·lacions i no hem pogut veure res de forma evident però les informacions que ens han arribat constataven la destrucció de documentació. No ens han convençut”, ha finalitzat. L’Entesa ha dut els indicis a Fiscalia i també els ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra.

Per la seva part, Joan Berlanga, futur portaveu d’Unitat pel Canvi a Sabadell, ha assegurat que estan molt “preocupats”. “Cal esbrinar que està passant. Des d’aquest dimarts a la tarda hem rebut diverses trucades i ens diuen que fins i tot una part dels documents s’han cremat. Tenim indicis d’una destrucció massiva de documents”, ha assegurat.

Joan Berlanga, d'Unitat pel Canvi, a les portes de Can Marcet. Autor: David B.
Joan Berlanga, d’Unitat pel Canvi, a les portes de Can Marcet. Autor: David B.

Berlanga ha demanat una reunió amb l’alcalde en funcions, Juan Carlos Sánchez. També volen que, seguint el cas de Barcelona, es faci una comissió de traspàs: “el PSC té l’oportunitat de començar a fer bé les coses garantint un bon traspàs d’informació i afavorint un relleu tranquil al govern”, ha finalitzat Berlanga.

4 Comments