Diari de campanya (i 15). Punt i final a una ensopida campanya

La campanya electoral més oberta ja ha acabat. Aquest diumenge serà el torn de la ciutadania, dels aproximadament 150.000 sabadellens amb dret a vot, que decidiran els seus representants municipals durant els propers quatre anys. La campanya ha avançat sense gaires elements novedosos ni sorpreses.

Aquest dissabte els candidats descansaran preparats per la maratoniana jornada de diumenge, que començarà cap a les 9 hores amb l’obertura dels col·legis, una cinquantena a la ciutat, i acabarà cap a la mitjanit, amb els resultats gairebé definitiu. El darrer dia de campanya ha tingut algunes actes de tancament i algunes propostes d’última hora.

El PSC apel·la al vot útil a Ca n’Oriac

El Partit dels Socialistes, que va començar la campanya electoral a Can Gambús, l’ha acabat a Ca n’Oriac, on ha fet els seus dos principals actes en les últimes 48 hores de campanya. El districte nord, tradicionalment, és molt important, especialment per a les esquerres locals i els socialistes han concentrat actes en aquesta zona. El seu cap de llista, Josep Ayuso, ha assegurat que “som l’única opció capaç de mantenir un govern de progrés”.

Comptem amb l’experiència necessària i l’equip humà més capacitat per fer possible un futur millor per la ciutat. Nosaltres som el millor equip per Sabadell i el nostre és el millor projecte de futur”, ha subratllat Ayuso. “Només nosaltres serem capaços de tirar endavant la ciutat, de fer-la aixecar de nou”.

Els socialistes aspiren a revalidar l’alcaldia, que ostenten des de l’any 1999, primer amb Manuel Bustos i després de la seva renúncia arran de les imputacions de Bustos al cas Mercuri, per Juan Carlos Sánchez, ara despenjat del partit.

CiU manté que el canvi passa per ells

Convergència i Unio ha tancat la campanya a la plaça del Gas, amb un lema: ‘És l’hora del canvi’. El cap de llista, Carles Rossinyol, ha sostingut que cal passar pàgina a l’etapa socialista i ha definit la campanya de la seva formació com “en positiu”. Rossinyol manté que “som l’única alternativa de govern” i demana que tothom qui vulgui un canvi a Sabadell concentri el vot en les seves sigles. En un altre ordre de coses, el cap de llista, que es presenta per tercera vegada a les municipals, assegura que ha estat la campanya on se li ha acostat més gent i on ha detectat més interès per part de la ciutadania.

Convergència i Unió aspira a accedir per primer cop a l’alcaldia de la ciutat. Rossinyol s’hi presenta, amb un equip amb pocs retocs, per tercera vegada.

Unitat pel Canvi porta Bustos, el totxo i les tisores a la deixalleria

Unitat pel Canvi no ha fet un acte de tancament de campanya a l’ús. En canvi, s’han anat a primera hora del matí al Punt Blau 3, al barri de Can Llong. Allà hi han dipositat tres objectes que volen fer fora de Sabadell: el totxo, com a símbol del model econòmic especulatiu, les tisores, com a símbol de les retallades en serveis públics, i un capgros de Manuel Bustos, com a símbol del final del bustisme.

La formació, de nova creació, que aplega sensibilitats al voltant d’ICV, EUiA i dirigents de Podemos, és una de les principals incògnites en aquests comicis però aspiren a ser decisius en aconseguir un canvi progressista a Sabadell.

La Crida per Sabadell munta una festa per dir adéu a la campanya

Des de mitja tarda, a la plaça del doctor Robert, la Crida per Sabadell ha realitzat el seu tancament de campanya. Hi ha hagut música, activitats infantils i batucada. En l’acte de cloenda han participat persones vinculades a entitats, moviments socials, polítics i culturals. Han intervingut diferents persones: el pintor Xavier Oriach, l’activista de la PAH Rosa Bernaus, l’activista veïnal i membre de Súmate Antonio Cuadrado, l’activista de Justa Revolta Georgina Monge, el músic i activista Pau Llonch i la cap de llista de l’Entesa l’any 1999 Dolors Calvet. El cap de llista, Maties Serracant, ha destacat la “gran participació” durant la campanya i ha apuntat que el projecte de la Crida va més enllà de la institució municipal i es fa sobretot des dels carrers. També donen suport a la Crida l’escriptor Antoni Dalmases o el periodista Ricard Ustrell.

ERC fa un acte sobre els joves per acabar

Esquerra Republicana, que aspira a entrar, i a fer-ho amb molta força, de nou a l’Ajunament ha acabat la campanya amb un acte de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya a la plaça de l’Imperial. Aixi han presentat les seves propostes en matèria de joventut. ERC reitera la importància d’una bona formació, i asseguren que Sabadell ha de deixar d’estar d’esquenes a la UAB, i també a l’ESDi.

Com va fer fa uns dies el coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, el cap de llista d’ERC ha demanat el vot per “partits que tinguin clar que la ciutat necessita un canvi”. Amb un afegito: “si voteu Esquerra Republicana les opcions que hi hagi un canvi a la ciutat seran molt més altes i el nou Sabadell serà més a prop”.

Ciutadans valora la campanya com a positiva

Ciutadans ha dit adéu a la campanya amb una carpa informativa a la plaça del Mercat. La formació taronja aspira a entrar per primer cop al consistori i calculen que ho poden fer amb diversos regidors. El seu cap de llista, Joan Garcia, que es presenta per tercera vegada, manté que “hem estat a tots els barris”. També considera, no obstant, que la campanya ha mostrat una certa falta d’idees general en quant a la ciutat i poques novetats, aixi com un cert cansament per part de la ciutadania: “veiem un cansament sobretot del vot tradicional i hi ha ganes de canviar”.

D’altra banda, Ciutadans ha presentat les seves despeses de campanya. Segons Joan Garcia, s’han gastat poc més de 8.000 euros en els 14 dies de campanya. “Hem estat molt austers”, ha finalitzat.

Guanyem Sabadell promet 750 llocs de treball cada any

Mitjançant plans d’ocupació, la candidatura Guanyem Sabadell – Sí se puede, impulsada per Marisol Martínez, promet crear fins a 750 llocs de treball cada any a través de l’empresa Promoció Econòmica. Es contractaria gent per netejar carrers i places i fer altres tasques de manteniment.

Comments are closed.