Foto portada: diputats d'Unió, al Parlament. Autor: UDC / cedida.

Diputats d’Unió, entre ells Toni Font, marcaran distàncies amb CDC també al Parlament

Unió Democràtica marcarà les distàncies en el que resta de legislatura amb els antics socis de federació, Convergència Democràtica de Catalunya. Els democristians es separaran físicament dels convergents al ple del Parlament. Entre els diputats d’UDC hi ha el sabadellenc Toni Font, vicesecretari general del partit democristià.

La federació nacionalista Convergència i Unió ha arribat a la seva fi. I tant convergents com democristians han marcat les distàncies primer al Congrés dels Diputats i des d’aquest dilluns al Parlament. Tal com han presentat part dels diputats d’UDC es separaran físicament dels diputats convergents, malgrat que no interpel·laran el president de la Generalitat, Artur Mas Entre els diputats d’Unió hi ha el regidor sabadellenc Toni Font, vicesecretari general del partit democristià i número 3 del partit. El portaveu dels diputats d’Unió al Parlament, Roger Montañola, manté que es garantirà l’estabilitat del govern de la Generalitat:

Es posa de relleu que Unió vol tenir veu en el Parlament i tindrà veu. Els diputats d’Unió formaran part d’un bloc compacte de diputats que defensarem els elements i principis del nostre partit”, ha dit Montañola.

Un grup de cinc diputats democristians no marcarà la separació amb Convergència, desobeint la directriu de la cúpula democristiana. Entre ells, s’hi troba la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

De moment la crisi no ha arribat als consistoris. Però diverses fonts veuen complicat mantenir els grups municipals al llarg de quatre anys. De moment, a Sabadell, el número 3 d’Unió ja ha fet públic que votarà contra l’ingrés a l’Associació de Municipis per la Independència malgrat el vot afirmatiu dels regidors convergents.

Foto portada: diputats d’Unió, al Parlament. Autor: UDC / cedida.

Comments are closed.