Foto portada: Xavi Domènech, a Fira Sabadell. Autor: David B.

Domènech (CeC Podem): “el pacte d’Iceta, Albiol i Arrimadas significa la destrucció del bo i millor del país”

Catalunya en Comú Podem ha celebrat aquest vespre un acte de campanya centrat en l’educació a l’auditori de Fira Sabadell. L’acte ha tingut una elevada participació sabadellenca i ha estat una reivindicació de l’escola pública de qualitat.

El cap de llista de Catalunya en Comú Podem a les eleccions del 21-D, Xavier Domènech, ha fet una defensa aferrissada de l’educació pública catalana, per on ha explicat que ha fet tot el recorregut: va estudiar a l’Escola Catalunya, a l’IES Vallès i després va fer el salt a la UAB.

Domènech ha retret al PSC de Miquel Iceta que s’apropi a les posicions del PP i Ciutadans que proposen reformes per l’escola catalana. Segons Domènech “la gestió de la crisi i els atacs a l’escola pública són una venjança contra el poble de Catalunya”, i ha afegit que “els pactes d’un govern entre Garcia Albiol, Arrimadas i Iceta signifiquen la destrucció del bo i millor del que han construït les classes populars d’aquest país”.

A parer de Xavier Domènech, “no es defensa l’escola pública quan se l’ataca, però tampoc quan se la retalla”, i ha carregat contra els governs de l’extinta Convergència i Unió per haver fet retallades en educació. El candidat dels ‘comuns’ ha criticat que hi hagi d’haver més d’un miler de barracons a Sabadell, per exemple, i ha reivindicat la seva formació per revertir aquesta situació i dotar de més recursos l’escola pública.

Foto portada: Domènech, Alamany, Mena i Berlanga, aquest dimecres a Fira Sabadell. Autor: ACN.
Foto portada: Domènech, Alamany, Mena i Berlanga, aquest dimecres a Fira Sabadell. Autor: ACN.

La número dos dels ‘comuns’, Elisenda Alamany, ha posat Sabadell “com a exemple del que passa a la resta del país”. Alamany ha assegurat que “l’aportació de la Generalitat a l’escola pública d’aquesta ciutat en sis anys s’ha reduït un 58 per cent”. “Això no és ni el Tribunal Constitucional ni el senyor Montoro, això es diu Convergència”.

Defensa total del model lingüístic de l’escola catalana

A l’altra banda de les retallades, des de Catalunya en Comú Podem critiquen que la Generalitat mantingui les subvencions a les escoles de l’Opus Dei, que el diputat Joan Mena ha xifrat en 30 milions d’euros. Mena ha avalat l’actual model d’immersió lingüística, que considera que té un gran consens social i pedagògic; “és el millor model que podem tenir, l’he viscut jo en la meva pell com ho han viscut tants i tants nens dels barris de Sabadell”, ha reblat.

Foto portada: el candidat Xavier Domènech, aquest dimecres a Sabadell. Autor: ACN.

Comments are closed.