El Sabadell tindrà la concessió de la Nova Creu Alta durant 30 anys

  • L’Ajuntament s’estalviarà més de 200.000 euros anuals a canvi de concessionar l’estadi tres dècades.

  • “Necessitàvem una concessió llarga”, diu el vicepresident Lúquez. “Ens deixa més marge d’actuació”, resumeix.

El Centre d’Esports Sabadell es convertirà en concessionari de l’estadi municipal de futbol durant els propers 30 anys. A canvi, el club aportarà a les arques de l’Ajuntament 10.000 euros anuals més impostos cada any i farà un seguit d’inversions durant els tres propers anys. El consistori assegura que s’estalvia així més de 200.000 euros anuals.

La concessió s’ha negociat durant gairebé un any i canvia l’estatus del principal club de futbol de la ciutat. I és que si durant la darrera dècada han usat la Nova Creu Alta i el consistori els ha pagat fins i tot els consums d’aigua i electricitat a causa de la situació econòmica de l’entitat, ara serà el Centre d’Esports qui abonarà un cànon anual al consistori. Una quantitat de 10.000 euros més impostos a l’any durant 30 anys, que s’aniran actualitzant cada any a través de l’Índex de Preus del Consum i renegociant cada cinc anys. A canvi, tindran més autonomia i millora la situació patrimonial del club arlequinat.

Inversions: canvi de marcador, gespa, banquetes…

El Centre d’Esports es compromet a fer una sèrie d’inversions en els propers tres anys. Arribaran fins els 1,7 milions d’euros. Segons ha assenyalat a iSabadell el vicepresident del C.E.Sabadell, Ignasi Lúquez, es preveu canviar la gespa, reformar els vestidors, les banquetes, canviar el marcador de l’estadi i adaptar-lo a la normativa de seguretat obligatòria. Unes inversions que s’hauran de fer entre 2014 i 2016. La resta d’inversions durant els 30 anys no estan concretades.

L’equip de govern socialista i el PP ha donat suport al conveni al ple de dimarts. “El Centre d’Esports necessita el conveni i la ciutat i l’Ajuntament han de donar suport a una entitat que passeja el nom de la ciutat per tota Espanya”, ha dit el portaveu dels populars, Esteban Gesa.

Interferències polítiques

La portaveu d’Esquerra Unida i Alternativa, Marisol Martínez, ha posat interrogants a l’operació. “Es passa del blanc al negre; de pagar les factures a un club privat quan el màxim accionista era la Fundació de l’Esport, presidida pel tiet de l’alcalde [Melquíades Garrido, president del Gremi de Constructors] a una situació totalment diferent. Per què?”. També CiU ha recordat les relacions entre el Centre d’Esports i el bustisme. “És difícil explicar perquè hi havia un equip a la ciutat que no pagava un cànon per utilitzar les instal·lacions municipals o que no pagava l’Impost de Béns Immobles”, ha dit el portaveu de CiU, Carles Rossinyol. Respecte a aquestes crítiques, el regidor d’Esports, Josep Ayuso, ha dit:

El punt d’inflexió és l’any 2011, quan el Centre d’Esports ascendeix a Segona Divisió i entra de nou al futbol professional. Abans aportàvem diners i des de l’any 2011 ja no ho fem. Pagàvem les despeses a un club que quan estava a Segona Divisió B o fins i tot a Tercera no podia fer-ho”.

El portaveu d’ICV, Carles Marlés, creu que caldria revisar el cànon cada any i no cada cinc anys. Una opinió compartida amb altres partits, com l’Entesa, que qualifica l’acord com a “ple d’interrogants”, en expressió del portaveu, Maties Serracant. De fet, l’Entesa considera en un comunicat que l’equip de govern defensa més els interessos d’una entitat privada que els interessos públics.

Lúquez (C.E.Sabadell): “necessitàvem la concessió”

El vicepresident del C.E.Sabadell s’ha mostrat satisfet per la concessió, tant pel que fa a la durada (30 anys; el club demanava 35) com pel que fa al fet que permet millorar la situació patrimonial del club. Així mateix, també recorda que ara el club tindrà unes despeses de manteniment d’uns 200.000 euros anuals i pagarà tributs com l’Impost de Béns Immobles i altres.

Preguntat sobre les relacions entre el consistori i els antics màxims accionistes assegura: “el que passava abans ho desconec. Però sí dic que ara és millor, ja que hi ha transparència: tindrem la concessió, millorarem la nostra situació patrimonial i a canvi pagarem unes despeses i pagarem un cànon. Del que es fes abans, poc m’importa”.

Foto portada: l’estadi municipal de la Nova Creu Alta. Autor: David B.

Comments are closed.