Foto portada: el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez. Autor: CCVOC

El Consell Comarcal es persona com acusació particular a Mercuri

El Consell Comarcal, presidit pel socialista Ignasi Giménez amb el suport de CiU i Esquerra, es personarà com acusació particular al cas Mercuri, amb epicentre a l’ajuntament de Sabadell però ramificacions a l’ens comarcal.

Les eleccions municipals del 24 de maig van significar un canvi d’escenari pel que fa a com encarar el cas Mercuri des de les institucions. A Sabadell el quatripartit d’esquerres ha impulsat personar-se com acusació particular, com va aprovar el novembre de 2014 el ple municipal. Ara ho fa també el Consell Comarcal, amb un govern tripartit format pel PSC, CiU i Esquerra Republicana. El Consell Comarcal del Vallès Occidental, presidit pel socialista Ignasi Giménez, i els dos consorcis comarcals, de Turisme i de Residus, han decidit o ho faran en breu personar-se com acusació particular en aquelles peces que els afectin. En un comunicat, els ens comarcals asseguren que la personació obeeix a la defensa dels interessos de la institució i la comarcal.

Entre les investigacions que afecten els ens comarcals, hi ha determinades contractacions al Consorci de Residus del Vallès Occidental. Segons es deriva del sumari policial, el gerent del Consorci de l’època, Paco Fernández, ja va alertar l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que hi havia masses treballadors amb militància al PSC. “Casi todo el consorcio es partido“, el va avisar, demanant-li precaució. El propi consorci, ja en la recta final del mandat, va auditar les despeses del gerent i va considerar que no estaven prou justificades.

Les dades recollides internament al Consorci de Turisme i al COPEVO [Consorci de Promoció Econòmica] també podrien apuntar en aquest mateix sentit”, reconeix ara el propi Consell Comarcal en un comunicat.

El 27 de novembre de 2012 els Mossos ja van escorcollar diverses dependències comarcals. I des d’aquell moment, han demanat requeriments judicials en base a les despeses i les contractacions.

Foto portada: el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez. Autor: CCVOC

One Comment