El conseller d’Interior alerta de les estafes per internet

Aquest dimecres el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assistit a la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat a l’ajuntament de Sabadell, essent la primera reunió que manté el conseller fóra de Barcelona.

El conseller d’Interior i l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant han coincidit que la col·laboració entre els Mossos d’Esquadra i el cos de Policia Municipal ha fet que el nombre de fets delictius penals hagi baixat en l’últim any.

Buch ha manifestat que “a Sabadell els fets delictius s’han reduït un 1,8 per cent en els darrers 12 mesos i ha destacat també la caiguda de 1,2 per cent dels delictes contra el patrimoni i un 10,8 per cent els delictes contra les persones”. Tot i aquestes bones xifres el conseller ha alertat d’un increment generalitzat, de delictes d’estafa a Internet i que ja representen el 15,8 per cent dels delictes contra el patrimoni.

Miquel Buch i Maties Serracant durant la signatura al llibre d'Honor. Autor: David B.
Miquel Buch i Maties Serracant durant la signatura del llibre d’Honor. Autor: David B.

“Aquest tipus de delictes estan creixent molt i tots hem de ser cauts a l’hora de buscar gangues a Internet perquè hi ha molta estafa”, ha explicat el conseller d’Interior.

Contenidors cremats

Serracant ha traslladat al conseller Buch la preocupació per l’increment de contenidors d’escombraries cremats a la ciutat: “hi ha hagut diversos repunts que han acabat amb identificacions”.

“Com en altres municipis que ho pateixen, els cossos policials estan cada cop més atents als patrons que segueixen els seus autors per identificar-los i detenir-los”.

L’alcalde ha explicat també que en la reunió s’ha tractat l’incendi del generador de l’hospital Parc Taulí i la situació dels veïns de l’edifici del barri de Ca n’Oriac on va morir un home electrocutat. En aquest sentit Serracant ha recordat que “el cas està en mans de la justícia” i no ha pogut precisar ”quan podran tornar els veïns a casa seva”.

Un cop acabada la reunió de la Junta Local de Seguretat, el conseller ha signat en el llibre d’honor a la sala de Plens de l’ajuntament de Sabadell.

Foto portada: Reunió de la Junta Local de Seguretat. Autor: David B.

Comments are closed.