Foto portada: l'alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, a l'Estruch. Autor: J.Peláez /Ajuntament Sabadell (cedida)

El discurs de Nadal de l’alcalde Sánchez, en 10 frases

Malgrat que l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha iniciat la seva intervenció assenyalant que no era un discurs fàcil perquè “no vull fer un mer resum però tampoc vull apuntar el meu testament polític”, Sánchez ha deixat en el seu segon i últim discurs de Nadal com alcalde algunes frases lapidàries. Les repassem en aquesta informació.

1. Preguntat sobre les rumors periòdics de que dimitirà abans d’acabar el mandat) “Tinc previst acudir al meu enterrament [polític]. Acabaré el mandat”.

2. Hi ha una cultura vigent actualment on sembla que calgui estar a totes les fotos. No és el meu estil. Sembla que per sortir a la foto ja t’hagis ocupat d’un tema i sovint és més important el que no es veu que no pas el que sí es veu. No s’ha d’abusar de les fotos”.

3. Preguntat sobre si assistirà al sopar de Nadal del PSC, que es fa aquest mateix divendres: “No (amb certa rotunditat)… Ja he dit que vull separar la institució i el partit. Tinc 25 motius per no anar-hi. Però no hi aniré per motius personals”.

4. Sobre la seva retirada com a regidor a partir de maig: “Després de 19 anys tinc enyorança per la condició de ciutadà de a peu“. Sánchez s’ha negat a fer balanç del seu període com alcalde.

5. Preguntat sobre la convivència amb el tinent d’alcalde de  Presidència i candidat del PSC al maig, Josep Ayuso: “Hem estat capaços de separar institució i partit”. Preguntat sobre si és una bona fórmula: “és la fórmula que és”.

6. “No és real que no estigui a càrrec del consistori. Vam coordinar entre tots l’operatiu de la ventada, i també tot allò relacionat amb el brot de legionel·losi”.

7. “En cinc mesos hi haurà eleccions i les expectatives són que hi haurà una gran fragmentació.  O som capaços d’establir aliances o es farà difícil prendre decisions a la ciutat”.

8. “Ara juguem en el món de les ciutats globals, i la nostra és Barcelona. La viabilitat de Sabadell passa per tenir personalitat pròpia dins l’equip de Barcelona. Serem quelcom important si fem aportacions a la ciutat global de Barcelona des de les nostres singularitats”.

9. “Sabadell és un lloc òptim per viure”.

10. “Si pensem amb criteris del segle XX és evident que Sabadell ha perdut personalitat. Que el màxim accionista del Centre d’Esports Sabadell sigui japonès demostraria que la ciutat no ha tingut prou musculatura per mantenir les seves institucions. Es va parlar molt del tema amb la sortida a borsa del Banc Sabadell també. Ens ha dolgut més la desaparició de Caixa Sabadell. Però si creiem que vivim en la globalització, veiem que podem jugar amb elements de valor afegit en el món actual”.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, a l’Estruch. Autor: J.Peláez /Ajuntament Sabadell (cedida)

Comments are closed.