Joan Berlanga

El docent Joan Berlanga serà el cap de llista de ICV a Sabadell

Joan Berlanga, professor de l’IES Pere Calders de Cerdanyola, ha estat l’únic candidat que s’ha presentat a les primàries d’Iniciativa per Catalunya a Sabadell. Sent així, un cop acabat el procés de presentació de candidats, Berlanga serà amb tota seguretat el cap de llista de la formació ecosocialista a les propers eleccions municipals de 2015.

Berlanga és militant d’ICV Sabadell, membre de la sexa executiva i responsable de l’àmbit d’educació a Sabadell. També forma part de Procés Constituent. Té poc més de 40 anys, és llicenciat en Història i màster en Didàctica de les Ciències Socials. Treballa com a professor a l’institut Pere Calders de Cerdanyola, que està situat al Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Viu a Sabadell, en concret, al barri de Gràcia. Berlanga ha aportat una quarantena d’avals i serà ratificat en assemblea, si no hi ha sorpreses, a finals del mes d’octubre.

ICV ha anunciat que aniran plegats de nou amb EUiA a les properes municipals,  tot i que consideren que la coalició serà insuficient per governar Sabadell des de l’esquerra alternativa i fan una crida a altres formacions polítiques i moviments socials en un moviment de confluència. ICV, en qualsevol cas, aportarà Berlanga com el seu número 1 però insisteixen en un comunicat que “el procés intern d’elecció de candidat o candidata a cap de llista per les municipals 2015 no està renyit amb el fet que l’organització i el seu candidat es posen al servei de la confluència amb altres forces polítiques d’esquerres”.

Codi ètic: tres mandats com a màxim

Berlanga ha presentat un codi ètic en que es compromet a rendir comptes a la ciutadania i a treballar de forma horitzontal en equip. Així mateix, els candidats seran càrrecs públics com a molts durant dos mandats totals tret de situacions excepcionals. En aquest cas es permetrà un tercer mandat si ho aprova l’assemblea del partit. Les dietes que es rebin com a membres de l’Ajuntament a altres administracions s’ingressaran a la hisenda municipal. No es permetrà que un càrrec públic cobri més del triple del que cobra un treballador d’ICV (poc més de 1.000 euros per 14 pagues). També es rebutjaran els regals oferits per particulars, empreses o institucions relacionades amb l’administració.

Foto portada: Berlanga, al centre. Autor: ICV.

Comments are closed.