Txarango - La Flama

Txarango aviva la Flama per commemorar els 10 anys del MPS

  • Prop de 2.000 persones participen en el Festival La Flama, un festival reivindicatiu i festiu.

  • El Moviment Popular a Sabadell assegura “ser la flama que mai s’apaga” i que continuarà mobilitzant-se.

Aquest dissabte, el recinte de la Fira Sabadell ha acollit l’aniversari dels 10 anys del Moviment Popular de Sabadell (MPS) amb un concert de música compromesa i combativa, i amb la lectura d’un manifest.

El concert ha estat un gran èxit, ja que l’organització ha venut el nombre previst d’entrades i moments abans que el recinte obrís portes, hi havia una gran cua per accedir a l’interior del local. Part de l’èxit del concert ha estat degut als grups que hi ha participat, el grup de Sant Quirze del Vallès Alquadrat; el grup del País Valencià Aspencat, el grup arribat del País Basc Esne Beltza i l’esperat Txarango, que ha tancat la jornada.

Després del concert dels bascos Esne Beltza, ha tingut lloc un dels moments àlgids de la nit, quan una vintena de voluntaris dels Moviments Populars de Sabadell han pujat a l’escenari amb banderes vermelles, violetes i estelades, i han llegit el manifest on han repassat les lluites dutes a terme en aquests 10 anys pel Moviment Popular de Sabadell “des de la primera ocupació dels Maquis, passant per Can Barba, Euterpe, Malcom X, Calamarsa, l’Escletxa fins la lluita recent contra els desnonaments i per l’habitatge digne, liderada per les companyes de la PAH, que ha aconseguit que Sabadell sigui una ciutat pionera a l’hora d’alliberar espais en mans dels banc mafiosos i criminals que han portat a la misèria”.

En el manifest s’ha recordat el naixement del moviment antisexista Justa Revolta, de les mobilitzacions feministes amb lemes com “nosaltres decidim sobre els nostres cossos”, la primera plataforma antifeixista, el Casal Can Capablanca o La Quartera, el sindicat i l’assemblea d’estudiants defensores d’una educació pública, Ràdio Trama o la denuncia de l’Estil Bustos. Sobre l’anomenat estil de l’exalcalde han dit:

No era només una política clientelar i de canapès sinó que era una veritable trama mafiosa organitzada amb nom i cognoms i amb una cara ben visible: Manuel Bustos, a qui el proper mes de maig desterrarem a ell i a la seva cort d’una vegada per totes de les seves butaques i despatxos a través de l projecte de la Crida per Sabadell”.

Xavi Pellicer, membre de l’organització de la Flama, ha manifestat que “estem molt contents de la participació i de la resposta de la gent. Ha vingut molta gent jove, però també molta de totes les edats. Estem contents perquè ha funcionat molt bé la combinació dels grups musicals de moda amb les lluites populars”.

Foto portada: Txarango en el concert de La Flama, aquest dissabte. Autor: David B.

Comments are closed.