Urgències Taulí

El Parlament insta Salut a pagar les extres a la plantilla de l’hospital Parc Taulí

  • Només Junts pel Sí vota contra la proposta presentada pel Partit dels Socialistes.

  • El comitè d’empresa del Taulí, satisfet, però la moció no és d’obligat compliment.

Victòria, tot i que més simbòlica que real, per a la plantilla de la Corporació Sanitària Parc Taulí. El Parlament de Catalunya ha instat el govern de la Generalitat a abonar el deute que tenen amb els treballadors del Taulí. Correspon a les pagues extraordinàries de 2012, 2013 i 2014. Tots els grups de la cambra van votar a favor, a excepció de qui governa: Junts pel Sí (Convergència més Esquerra).

La proposta va arribar a la comissió de Salut de la cambra catalana a través del PSC i va tenir el vot favorable de Ciutadans, Catalunya sí que es pot, la CUP i el PP. Només la coalició governamental Junts pel sí ha votat en contra. El text insta el govern català a pagar el deute contret amb la plantilla del centre sanitari dins un termini de tres mesos. Junts pel Sí va intentar modificar la moció, per incloure el compromís de pagar quan la Generalitat tingui capacitat financera suficient, però la negativa de la resta de grups a modificar el text va provocar el vot en contra.

“És totalment incomprensible com Junts pel Sí vota en contra de fer efectiu un compromís adquirit per ells mateixos, més encara quan ERC, que té l’alcaldia de Sabadell, diu estar al costat del treballadors i treballadores”, ha assegurat el diputat socialista de Sabadell Pol Gibert. El comitè d’empresa del Taulí manté que “ara toca trucar a la porta del CatSalut per aconseguir el seu compromís escrit. El seu president, Jorge Serrano, assegura que la moció del Parlament és un “primer pas”.

Foto portada: el Taulí, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

Comments are closed.