Carles Rossinyol i Sílvia Renom, aquest divendres. Autor: A. Pujadas.

El PDeCAT no veu “justificat” l’augment de diverses taxes municipals

El PDeCAT fa una valoració negativa de la proposta d’ordenances fiscals pel 2018. Els demòcrates critiquen la manca de diàleg amb el govern local i la falta d’informació a l’hora d’abordar les noves taxes municipals.

El portaveu i regidor del grup municipal del PDeCAT, Carles Rossinyol, assegura que el govern local té una “nul·la voluntat de diàleg” en relació a les ordenances fiscals. Tanmateix, des del PDeCAT lamenten “les poques ganes de facilitar les dades” perquè els grups municipals puguin estudiar la proposta de l’executiu local.

Rossinyol creu que “moltes taxes que pugen no tenen justificat l’augment” a causa del superàvit municipal dels darrers dos anys. El cap de files del grup municipal exconvergent veu en la nova tarificació social de la taxa de residus una “estratègia per a incrementar la pressió fiscal” als qui més paguen (més info: ‘Els bonificats de la taxa de residus passaran de 6.000 a 31.000‘).

No té sentit que ara incrementin les ordenances fiscals un 1,5 per cent per recaptar més diners. Si els hi acaben sobrant diners, no té cap mena de sentit que vagin augmentant la pressió fiscal si no són capaços de gastar els que tenen”, assegura Rossinyol.

D’altra banda, el portaveu del PDeCAT a l’ajuntament de Sabadell critica que “s’està desvinculant la fiscalitat amb la generació de residus”. Carles Rossinyol assegura que, per exemple, la bonificació pel compostatge, que pot ser de fins al 90 per cent, passarà a renovar-se anualment, cosa que busca “que algú se’n descuidi i no ho demani”. Finalment, Rossinyol creu que és “imprescindible” que la proposta de modificació de qualsevol taxa vagi acompanyada del cost total del servei, i recorda que les taxes només poden servir per a cobrir aquest cost (més info: ‘L’IBI i l’IAE pujaran un 1,5 per cent al 2018 a Sabadell‘).

Foto portada: Rossinyol i Renom, aquest divendres al despatx del grup municipal del PDeCAT. Autor: A. Pujadas.

Comments are closed.