Ple Sabadell

El ple de maig, en set claus

El ple de maig, l’últim del mandat 2011-2015, ha durat quatre hores i mitja. Ha tingut de tot: interrupcions, polèmiques, discrepàncies i fins i tot algunes unanimitats.

A banda del suport a la ILP Habitatge, el reconeixement a la figura del periodista Xavier Vinader i la manifestació dels veïns dels barris del nord de Sabadell demanant més seguretat, el ple ha tingut altres punts destacats.

1. Comença de nou el procés per concessionar la Nova Creu Alta

Quan el procés per entregar la concessió de l’estadi de la Nova Creu Alta al Centre d’Esports Sabadell semblava que havia acabat, ha de començar de nou. Finalment el club futbolístic no pot dipositar la fiança requerida i s’ha tirar enrere. Així que caldrà negociar una nova concessió entre el proper ajuntament i l’entitat arlequinada.

2. Serracant fa recular el govern

El govern local va deixar sobre la taula la classificació d’empreses del contracte energètic i de manteniment per gestionar les instal·lacions elèctriques i tèrmiques de dotze equipaments municipals. El regidor de l’Entesa Maties Serracant va fer públics nombrosos dubtes sobre la legalitat del procediment. Després de diverses consultes, l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, va estimar deixar el tema sobre la taula o el que és mateix deixar-lo pel proper consistori. En canvi, sí es va aprovar, per 12 vots a favor i 11 en contra la cessió del contracte de l’enllumenat públic a la unio d’empreses formada per Aluvisa i la multinacional FCC.

3. S’aprova una moció a favor de la sanitat pública i la plantilla del Taulí

L’Entesa per Sabadell ha aconseguit aprovar per unanimiat una moció alçada a proposta de la Plataforma de Treballadors del Taulí (PATT) en defensa de la sanitat pública i dels treballadors de la corporació sanitària.

4. La moció sobre Mercuri es gira contra CiU

Convergència i Unió ha vist frontalment rebutjada la seva moció, que volia fer pal·lès un agraïment als treballadors municipals i en general a la ciutadania de Sabadell pel seu comportament professional i cívic des de l’esclat del cas Mercuri. Segons Rossinyol, calia fer evident un agraïment públic des del ple. La proposta però s’ha girat en contra de la federació nacionalista, que ha estat acusada d’electoralista, populista i oportunista. Part dels grups han dit que l’únic objectiu de la moció era parlar del cas Mercuri en l’últim ple, a falta de 48 hores per l’inici de la campanya electoral. La moció només ha tingut el vot a favor de CiU.

5. Debat sobre les externalitzacions

Entesa per Sabadell ha vist rebutjada la seva proposta de començar a recuperar concessions i remunicipalitzar serveis. PSC, CiU i PP han votat en contra. Aspre ha estat el debat entre la portaveu de l’Entesa, Virginia Domínguez, i el portaveu del PSC, Ramon Burgués. Els dos, per cert, s’acomiaden del ple ja que no segueixen en el proper mandat.

6. ICV aprova la seva moció

Iniciativa per Catalunya Verds, ara amb un regidor, ha aconseguit aprovar la seva moció a favor de refundar en un sol el municipalisme. Els ecosocialistes volen un ens integrador i inclusiu. Ara mateix hi ha dues entitats municipalistes i les dues han tingut problemes al voltant del seu finançament i retribucions dels seus electes: la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Municipis de Catalunya.

7. Comiat al secretari municipal

El secretari municipal de la Corporació s’ha acomiadat de regidors i treballadors en el seu darrer ple. Deixa el càrrec per motius estrictament personals, segons ha assegurat.

Foto portada: els regidors Josep Ayuso, Juan Carlos Sánchez i Marta Farrés, al ple. Autor: O.Orriols.

Comments are closed.