Treballadors de l'empresa Ingesan, a la porta del ple. Autor: David B.

El ple de novembre, en cinc claus

A banda de les primeres passes per sancionar els grans propietaris de pisos buits a la ciutat i de les peticions de dimissió al regidor Paco Bustos, el ple de novembre ha tingut altres punts d’interès, que tractem a continuació.

El de novembre ha estat un dels més breus del mandat, tot i que s’ha allargat més de tres hores. Només hi ha hagut dues mocions, que s’han aprovat, quedant una tercera sobre la taula per a futures ocasions. El ple ha servit per veure la reconfiguració de la coalició ICV-EUiA, el nou paper de Carles Marlés com a regidor no adscrit i com els regidors del PSC sense atribucions per estar imputatts al cas Mercuri, Paco Bustos i Joan Manau, segueixen en els seus seients dos anys després de l’esclat del cas.

1. Primer pas per a rehabilitar els pisos dels Mestres a Campoamor

El pla ha donat el primer pas per rehabilitar els anomenats pisos dels Mestres al carrer Campoamor. Van ser construïts als anys 60 per donar servei als docents de l’actual CEIP Sallarés i Pla. Hi ha 16 pisos de quatre habitacions cadascun. Fa anys que estan buits, i en mal estat. Es volen rehabilitar per a donar sortida a la manca d’habitatge social, però abans calia un canvi del Pla General, que s’ha aprovat per unanimitat.

2. Protesta de les treballadores de neteja d’equipaments

Part de la plantilla que realitza la neteja d’equipaments municipals s’ha concentrat al ple en protesta per les seves condicions laborals. Depenen d’Ingesan, l’empresa que va guanyar a concessió fa un any i que rep 3,9 milions d’euros. La concessionària ha ampliat el seu servei a nous equipaments, com l’escola La Trama, el nou centre cívic de Torre-romeu o la piscina de Can Marcet. A més, s’ha prorrogat la concessió fins el 31 de març de 2015.

3. Aprovada una moció per mantenir el servei d’ambulàncies

PSC, EUiA i ICV (des d’aquest ple amb només un regidor), han aprovat una moció per demanar al govern català que mantingui el servei d’ambulàncies i les mateixes hores de cobertura de vehicles de suport bàsic vital i de suport vital avançat a l’àrea d’influència de Sabadell. Creuen que es faran menys hores i perillen llocs de treball, a més de la qualitat de servei. El regidor de CiU Toni Font va negar la major i ha assegurat que el servei es manté, fins i tot s’augmenten les hores d’unitats bàsiques.

4. Es farà un Pla de Gestió de Residus

L’Entesa per Sabadell ha aconseguit aprovar la seva moció perquè el consistori elabori un Pla Municipal de Gestió de Residus. Tothom hi ha votat a favor. El regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez (PSC), ha recordat que no és obligatori però que es posaran en marxa. El regidor de l’Entesa, Matias Serracant, creu que “no tenim cap planificació” mentre que altres consistoris ja tenen plans similars.

5. L’Ajuntament canvia el Ministeri per quatre bancs per pagar el pla d’ajust

El ple va aprovar cancel•lar el deu pendent del Fons per al Finançament dels Pagaments a Proveidors, que depèn del ministeri d’Hisenda. Pagarà la resta del pla d’ajust a quatre entitats financeres: Banc Santander, Banc Sabadell, CaixaBank i BBVA. En total es tracta de 21,3 milions. L’Entesa critica que es tingui en compte el BBVA, malgrat que el seu tipus d’interès sigui més alt que les tres entitats restants, i que sigui l’entitat que més estigui desnonant a la ciutat.

Foto portada: treballadores d’Ingesan, a la porta del consistori. Autor: David B.

Comments are closed.