Roberto Abril

El ple d’octubre, en 5 claus

A banda del pla de viabilitat de Vimusa, l’aprovació de les ordenances fiscals que inclou una taxa per als propietaris amb pisos buits i la protesta dels veïns de Can Puiggener, el ple d’octubre ha deixat altres punts d’interès. Els repassem a la següent informació.

El ple municipal ha constat de 16 punts i quatre mocions, tot i que la proposta d’EUiA per crear plans sociolaborals ha quedat sobre la taula a l’espera de dedicar un ple monogràfic a l’atur i l’ocupació a la ciutat. La sessió, a la que no ha assistit el regidor no adscrit Antonio Vegada, s’ha allargar al voltant de les sis hores de durada.

Hi ha hagut representants de diverses entitats i escenari de diverses mobilitzacions (Plataforma Soterrament FGC Ara!, protesta dels veïns de Can Puiggener, protestes individuals contra el nou regidor Roberto Abril o contra els sorolls de les Barraques).

1. Rossinyol (CiU) i Carné s’enganxen per Barraques

La majoria de grups municipals han rebutjat la moció presentada per CiU per implementar un paquet de mesures contra la contaminació acústica. Consideren que ja hi ha una ordenança del soroll, i que s’ha d’aplicar. I creuen que CiU ha portat aquesta moció amb l’objectiu de canviar d’ubicació les Barraques i, també, el festival Embassa’t.

El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, i el regidor de Cultura, Quim Carné, han tingut una agra discussió al voltat de la ubicació de Barraques. Rossinyol s’ha queixat de la manca de diàleg del govern, mentre que Carné ha assegurat que el diàleg el va trencar CiU a “l’alarmar la població contra les Barraques”. El regidor de Cultura, Quim Carné, ha assegurat que CiU disfrassava “el llop rere l’ovelleta” amb la moció ja que no parlava de canviar d’emplaçament les Barraques quan era el principal objectiu de la moció. El mateix han dit Marisol Martínez (EUiA) i altres regidors, que han demanat CiU que hagués presentat una proposta específica sobre Barraques si vol parlar d’aquest tema.

2. S’aprova el nou conveni col·lectiu de la plantilla

El ple ha aprovat el nou conveni col·lectiu pels treballadors municipals. Es milloren algunes condicions, tot i que en el context de retallades i restriccions pressupostàries, amb prudència i molta modèstia. Ramon Burgués, qui ha negociat el conveni durant tres anys amb els sindicats, ha assegurat que s’ha deixat tot a punt perquè la plantilla guanyi drets laborals i econòmics en el moment en que les normes catalanes i estatals canviïn (per exemple, eliminant la retirada de la paga extra o el 5 per cent del salari anual). Tothom ha votat a favor, excepte el PP, que s’ha abstingut.

3. El jutjat demana informació sobre l’enderroc del Despatx Corominas

L’Entesa per Sabadell ha aprovat la moció presentada per anul·lar les llicències d’obres al Despatx Corominas, un complex protegit pel Pla de Protecció del Patrimoni que s’ha enderrocat en part de forma irregular. L’Entesa va portar el cas als tribunals i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Ramon Burgués, ha fet públic que el jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell ha demanat els expedients al voltant del cas. La portaveu de l’Entesa, Virgínia Domínguez, ha demanat que hi hagi responsabilitats polítiques i ha assenyalat el candidat socialista a l’alcaldia i anterior tinent d’alcalde d’Urbanisme Josep Ayuso.

4. Pren possessió el regidor Roberto Abril (PSC)

El socialista Roberto Abril ha pres possessió com a nou regidor, en substitució de Manuel Bustos. Abril ha passat el seu primer ple de forma discreta (a més, no té atribucions dins del govern). Abril va estar envoltat en una polèmica l’any 2011 al centre cívic de la Creu de Barberà. La seva intervenció dins l’assemblea de l’Associació de Veïns de la Creu de Barberà va acabar amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal al centre cívic, i amb una gran polèmica al voltant de la seva persona i de la diputada Montserrat Capdevila.

Protesta contra el nou regidor Roberto Abril. Autor: J.d.A.
Protesta contra el nou regidor Roberto Abril. Autor: J.d.A.

Mitja dotzena de persones de l’entitat veïnal han assistit al ple amb diverses missatges dirigits a Abril. En la majoria de casos, negatius al voltant de la seva persona i les seves actituds.

5. Es demana aturar les obres del tren al barri de Gràcia

L’última moció del ple, presentada pels partits d’esquerres (Entesa, ICV i EUiA) també s’ha aprovat. El consistori demanarà a la Generalitat que aturi les obres del tren a l’entorn del barri de Gràcia per facilitar el posterior soterrament de les vies fins l’entorn del castell de Can Feu. Continuar les obres com està previst encarirà i dificultarà el soterrament. Membres de la plataforma Soterrament FGC Ara! han intervingut a la sessió. El ple se suma també a les conclusions de la taula d’entitats promoguda el passat mes de juliol (més info: ‘Consens locals per soterrar les vies del tren a Gràcia i Can Feu’).

Foto portada: el nou regidor socialista, Roberto Abril, el segon per l’esquerra. Autor: J.d.A.

Comments are closed.