El portavoz del PP, Esteban Gesa, y la concejal Cuca Santos

El PP crida a una mobilització ciutadana contra l’entrada a l’AMI

L’ingrés a l’Associació de Municipis per la Independència, que el govern portarà a ple probablement aquest juliol, s’està convertint en el debat més calent del primer tram del mandat, que no ha fet més que arrencar.

Primer Unitat pel Canvi va decidir quedar fora del govern municipal per aquesta qüestió. Després Ciutadans i la Federació d’Entitats Culturals de Sabadell (FECUS) han mostrat la seva oposició directa a l’entrada a l’AMI. També s’ha mostrat en contra l’únic regidor d’Unió Democràtica, Toni Font, qui va anunciar fa uns dies a Diari de Sabadell que votarà contra l’AMI a Sabadell malgrat que Convergència Democràtica ho faci a favor. Divendres els dos regidors de Guanyem també han anunciat que votaran en contra. Ara és el torn del Partit Popular. En aquest cas, però, demanen a la ciutadania que es mobilitzi contra l’entrada a l’AMI. El portaveu del PP, Esteban Gesa, manté el següent:

Els regidors de les formacions que composen l’actual govern municipal volen convertir la Casa del Poble en una eina al servei de les aspiracions independentistes”. “El primer pas és forçar l’entrada de Sabadell a l’AMI sense consens i sense respectar l’opinió de la ciutadania”, segueix Gesa.  Ara el PP fa una crida “a totes els veïns, entitats i partits que no comparteixin les tesis independentistes per formar un front comú i mobilitzar-se activament per frenar les pretensions secessionistes del nou govern local”.

Malgrat la polèmica política, és molt complicat que el ple municipal aprovi l’entrada a l’AMI. Es necessiten 14 vots a favor i només hi ha onze garantits (els quatre d’Esquerra Republicana, els quatre de la Crida per Sabadell i probablement els tres de Convergència Democràtica). Segons diverses formacions han declarat en els darrers dies tan públicament com privada, tant el PSC com Unitat pel Canvi, Ciutadans, Guanyem Sabadell i el PP votaran en contra.

Foto portada: Esteban Gesa, en una intervenció al ple, durant el passat mandat. Autor: David B.

 

5 Comments