Alberto Villagrasa i Esteban Gesa. Autor. David B.

El PP demana a Serracant que cessi a l’Intendent Major de la Policia Municipal

El portaveu del Partit Popular, Esteban Gesa, demana a l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que cessi l’Intendent Major de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada. Segons Gesa, es va donar abraçades efusives amb regidors del govern en l’acte de celebració de la Declaració d’Independència el passat divendres.

El màxim responsable de la Policia Municipal es trobava a les portes de l’Ajuntament el passat divendres durant l’acte, vestit de carrer però de servei. A l’arribada de diversos membres de l’equip de govern, es va saludar amb ells, per exemple, amb el regidor d’ERC, Gabriel Fernàndez. Les imatges van ser captades pels mitjans de comunicació, i alguns sindicats policials i el PP interpreten que “celebrava” la independència de Catalunya (més info: “La independència s’haurà de celebrar des del carrer“).

Gesa assegura que Quesada ha de ser cessat. Tot plegat se suma al malestar a la formació conservadora amb l’Intendent Major després que obrís un expedient informatiu contra un grup de policies que van fer-se un vídeo amb la bandera d’Espanya després d’una manifestació a Barcelona (més info: ‘Polèmica per una foto de policies amb la bandera d’Espanya‘).

Per què no s’obre una investigació per veure qui va treure la bandera d’Espanya de l’Ajuntament el passat divendres? Aquí sí que hi ha un acte il·lícit al darrera i no fer-se una foto amb la bandera d’Espanya”, s’ha preguntat Alberto Villagrasa, diputat al Parlament fins el passat divendres, quan la cambra catalana va ser dissolta pel govern central.

L’exdiputat i Gesa s’han reunit amb representants sindicals de la Policia Municipal de Sabadell, que els han fet arribar el seu malestar per les condicions de treball. Fa mesos reivindiquen millores materials i més confiança dels comandaments i equip de govern. “Els agents diuen la gestió policial és un autèntic desastre tant a nivell de comandaments com de direcció política”, sosté el portaveu popular.

Acusa a Serracant d’aprofitar-se de dos “trànsfugues”

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, buscarà ratificar que les banderes espanyoles i europees es despengin de l’edifici consistorial a través d’un ple municipal. Una decisió que, vista l’oposició dels socis de govern, hauria de sortir endavant amb els vots d’ERC, la Crida i els de l’oposició del PDeCat i els dos regidors no adscrits, Lluis Monge i Carles Bosch.

Treuen la bandera espanyola i l'europea de l'Ajuntament. Autor: David B.
L’Ajuntament, sense bandera espanyola ni europea. Autor: David B.

Gesa avisa que si surt endavant serà “amb la complicitat de dos trànsfugues que van anar en les llistes del PSC. Serracant sap que no té ni el suport del seu govern i ho porta al ple per tirar-ho endavant fent servir amb dos trànsfugues. És una decisió de femer polític”. El popular assegura que Monge i Bosch busquen “protagonisme” o “lloc a alguna llista”.

Monge i Bosch: “ell ha de saber on es troba el femer millor que ningú”. 

Els regidors no adscrits Lluis Monge i Carles Bosch han sortit al pas de les acusacions de Gesa assegurant que “qui no té propostes acostuma a utilitzar l’insult com a estratègia”. Monge manté que “no som trànsfugues” convidant el portaveu popular a “mirar el diccionari per corregir l’error que va repetint”. “Si no ho acaba d’entendre, que miri dins del seu partit: té exemples prou significatius de ‘compres’ de regidors i diputats. Aquí  podrà  tenir un coneixement exacte del que és un trànsfuga”, sostenen els regidors.

Lluis Monge i Carles Bosch, aquest dijous. Autor: A. Pujadas.
Monge i Bosch. Autor: A. Pujadas.

D’altra banda, asseguren que “no busquem protagonisme ni entrar en cap govern; tenim la nostra activitat laboral i no depenem de cap partit per viure”. Els dos regidors sostenen que plegaran quan acabi el mandat municipal l’any 2019: “no ens cal complaure ningú”. Finalment, mantenen que “parla de femer el representant del partit més corrupte d’Europa. Ell ha de saber on es troba el femer i les clavegueres de l’Estat millor que ningú”.

 

Foto portada: Villagrasa i Gesa, aquest dilluns. Autor: David B. 

Comments are closed.