PTP: autobús pel Centre de Sabadell

El PP desconfia de l’enquesta sobre els busos: “volen dissimular la insatisfacció”

El Partit Popular no es creu l’estudi de satisfacció que ha fet públic el govern local sobre el servei de bus urbà de la ciutat. La formació conservadora va demanar fa unes setmanes fer un estudi sobre l’opinió que tenen els sabadellencs de la nova xarxa de bus urbà. Lamenten que el govern local hagi fet pública ara una enquesta feta abans de l’entrada en vigor de la xarxa. Creuen que l’equip de govern vol camuflar la insatisfacció general.

El PP assegura que des de que va entrar en funcionament la nova xarxa de bus urbà, van començar a rebre centenars de queixes. Creuen que l’equip de govern també ho sap, i per això, quan el PP va fer pública la petició per estudiar els resultats de la nova xarxa, el govern ha fet pública una enquesta de satisfacció que només vol “simular i camuflar la insatisfacció”. Malgrat que el govern ha assegurat que l’enquesta reflecteix satisfacció sobre la nova xarxa de bus urbà, la realitat és que, com ha publicat iSabadell en base a les dades facilitades per la TUS, la cooperativava fer l’enquesta el mes d’octubre i novembre com fa cada any. En aquells moments encara no havia començat a funcionar el nou sistema.

De la mateixa manera que nosaltres, el PSC és coneixedor del descontentament general amb el nou servei d’autobusos. El que el govern socialista pretén, publicant aquestes dades, és amagar i camuflar la desaprovació dels ciutadans davant la reforma de la TUS i simular que el canvi ha estat positiu”, assegura el portaveu del PP, Esteban Gesa.

El PP creu que el motiu de la reforma del sistema de bus urbà no té a veure amb cap millora del servei sinó més aviat amb restriccions econòmiques i en fer que els autobusos circulin menys quilòmetres cada dia per la ciutat. I es pregunten perquè si la valoració amb l’antiga xarxa de bus era de 7,92 punts sobre 10, es va canviar:

Des del PP mantenim la nostra petició de realitzar un nou estudi en quant quina és el nivell de satisfacció dels usuaris, no agafant una petita mostra de les principals parades, que suposem que són les del centre, sinó amb una mostra més amplia abastant tots els sectors de la ciutat i desplaçant-se als barris perifèrics, que són qui més precisen d’un transport públic de qualitat”, diu Gesa.

La forma conservadora insisteix en que cal analitzar els resultats de la nova línia de bus urbà amb una enquesta més àmplia i diversa. En qualsevol cas, si no és així, la TUS elaborarà com fa cada tardor una nova enquesta de satisfacció que, ja sí, tindrà en compte els efectes de la nova organització del sistema de bus a la ciutat.

Foto portada: un autobús, circulant pel Passeig (ara en obres). Autor: David B.

Comments are closed.