PP

El PP vol canvis a les barraques de Festa Major

El PP sabadellenc ha presentat aquest dilluns les propostes de joventut que formaran part del programa de les eleccions municipals de maig.

La presentació que s’ha fet a la seu de Sabadell del Partit Popular ha comptat amb el president de Noves Generacions de Catalunya i diputat al Parlament, José Antonio Coto, i la número quatre a la llista i membre de NN.GG, Anna Roig, acompanyats pel portaveu del PP i cap de llista, Esteban Gesa, i la regidora Cuca Santos.

Les propostes de la secció local per a les eleccions són en quant a l’ensenyament “que els joves puguin tenir un ensenyament bilingüe i que els estudiants puguin compartir pisos de VIMUSA“. També han demanat un augment de les places que ofereix l’Escola Oficial d’Idiomes. D’altra banda han proposat bonificacions a l’IAE pels joves emprenedors menors de 35 anys. Coto ha manifestat que “la prioritat dels joves no és ser independents sinó millorar l’educació i tenir més possibilitats de trobar feina”.

Canvi del model de les Barraques

Gesa ha reivindicat un canvi de model per a les barraques de Festa Major: “hem recollit moltes queixes dels veïns”, ha apuntat. Proposen un model més controlat, amb més activitats culturals, que “s’instal·li a diferents indrets de la ciutat i que estigui obert a tothom”, no només a “un únic col·lectiu ciutadà”.

Hi ha d’haver més control, no estem en contra d’aquesta activitat, però no sabem perquè l’Ajuntament no agafa el toro per les banyes i no pren mesures. No pot ser que cada any es generin els mateixos problemes i els pateixin els mateixos veïns”, ha conclòs Gesa.

El cap de llista del Partit Popular ha afegit que “es necessita més control perquè hi ha dades preocupants de menors tirats pel carrer i amb accés a les drogues”.

Oci de la Zona Hermètica

Els Populars han assegurat que la propera setmana mantindran una reunió amb els empresaris de la Zona Hermètica i amb la patronal Pimec per abordar el tema del trasllat de la zona d’oci del barri de Gràcia a Sant Pau de Riu-Sec.

Gesa ha comentat que “Sabadell és una ciutat amb 200.000 habitants i necessita disposar d’una zona d’oci”, tanmateix ha recordat que “a la Zona Hermètica hi treballen 400 persones, molts d’ells estudiants”. D’altra banda, Gesa ha remarcat que  actualment “les molèsties són molt menors que les que es produïen anys enrere, quan hi havia molts més establiments” i ha manifestat que “els empresaris estan disposats a negociar i a arribar a acords”.

Foto portada: Cuca Santos, José Antonio Coto, Esteban Gesa i Anna Roig. Autor: David B.

5 Comments