Retencions carretera Terrassa - ronda Ponent. Autor. David B.

El PSC denuncia el col·lapse circulatori de Sabadell

El PSC critica que les mesures del govern municipal en mobilitat estan provocant un col·lapse circulatori a la ciutat degut a una falta de model de mobilitat.

El PSC assegura que l’actual govern no ha resolt els problemes de mobilitat i de contaminació que arrossega la ciutat, especialment al Centre i creu que “s’han d’introduir canvis i, sobretot, treballar una diagnosi prèvia que pugui donar llum verda a mesures necessàries per tenir una circulació fluïda a la ciutat”.

El govern no està donant una resposta adequada a la situació que pateix Sabadell. Sense dades, sense un pla de mobilitat, no es poden prendre segons quines mesures que només generen els problemes que estem patint cada dia”, ha manifestat el portaveu del grup municipal socialista, Josep Ayuso.

Ayuso ha assegurat que no comparteix “la improvisació del govern local ja que única i exclusivament es dedica a treure el trànsit del Centre i afavorir, suposadament, la circulació de bicicletes. Unes iniciatives s’han demostrat insuficients per resoldre els problemes de restriccions de trànsit a dos dels principals accessos a la ciutat, la Ronda Ponent – Rambla Ibèria i el carrer Tres Creus, Estació i Blasco de Garay”. El regidor Cristian Sánchez, ha afegit que en el darrers anys “han augmentat els accidents en les vies urbanes de Sabadell”.

La Rambla d'Ibèria, el passat dilluns. Autor: J.d.A.
La Rambla d’Ibèria, el passat dilluns. Autor: J.d.A.

El Primer Secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, ha criticat la gestió de l’Ajuntament:

Ens van vendre a Maties Serrcant com el millor regidor d’urbanisme possible, i en dos anys només hem vist com empitjora la circulació a Sabadell: carrils bicis desproporcionats, rotondes col·lapsant les vies principals, obres mal planificades…”.

D’altra banda Gibert ha manifestat que “el govern municipal ens diu que fem servir els FGC per moure’ns, quan els trens ja van plens abans de sortir de Sabadell i tenim Renfe Centre tancada”.

Carrils bici infrautilitzats

Ayuso ha explicat que “els carris bici de la Ronda Ponent estan infrautilitzats. I que ens diguin des del govern que ja es faran servir més endavant, es ridícul. Una inversió tan important com aquesta es fa si darrera hi ha una demanda real” i ha afegit que “per afavorir la circulació de bicicletes i reduir la contaminació resulta que generen grans retencions i molta més contaminació que amb la circulació normal d’una via urbana”.

D’altra banda, el portaveu del PSC ha manifestat que “el govern està fent un malbaratant de diners públics sense cap estratègia, amb inversions de 600.000 euros per a la construcció de la rotonda de Ronda Ponent amb Rambla Ibèria, de 600.000 euros més en carrils bicis a la Ronda Ponent, i 600.000 més que es volen invertir en un altre carril bici a l’avinguda de la Concòrdia”.

Foto portada: retencions de trànsit a la carretera de Terrassa abans d’arribar a la rotonda amb la Ronda Ponent, aquest dimecres. Autor: David B.

Comments are closed.