El PSC denuncia una caça de bruixes a l’Ajuntament

El Partit dels Socialistes de Catalunya assegura que el govern bipartit (ERC i Crida) han instituït una política de personal sectària. Mantenen que es persegueix els treballadors municipals que militen al PSC. A més, denuncien que el govern vol designar una dotzena de càrrecs de confiança de forma “encoberta”.

El proper ple municipal ha de debatre la designació d’una dotzena de treballadors mitjançant places de lliure designació. El PSC la considera perjudicial, especialment si no està pactada amb els sindicats.

Aquesta pràctica havia estat fortament criticada per l’Entesa per Sabadell en la seva llarga època a l’oposició i ara, sorprenentment, defensen una manera de fer que sempre havien refusat”, assegura el portaveu del PSC, Josep Ayuso.

En diverses intervencions, tant davant la premsa com públiques, per exemple al ple, Ayuso ha defensat les diferències entre el que l’Entesa defensava a l’oposició i aplica al govern (ara dins la Crida).

Sigui com sigui, els socialistes denuncien que el govern format per Esquerra i la Crida persegueix els militants socialistes que treballen a l’Ajuntament i fins i tot aquells que no tenen relació amb els partits del govern. “Això és denunciable”, ha afegit, assegurant que s’ha acomiadat un treballador d’una empresa municipal (n’hi ha tres: Vimusa, Promoció Econòmica i Ràdio Sabadell) a causa de la seva militància socialista.

Quan l’empleat va preguntar la raó de l’acomiadament se’n va acabar reconeixent el rerefons polítics”, assegura el portaveu socialista.

El treballador portava tres anys a l’empresa municipal i ha de retornar ara a la seva plaça de funcionari. Els socialistes han detectat altres “moviments tendenciosos” dins del consistori en la mateixa línia. “Primen la proximitat ideològica i fins i tot familiar amb ERC i la Crida”.

Foto portada: el portaveu del PSC a l’Ajuntament, Josep Ayuso: Autor: David B. 

5 Comments