El relleu a l’alcaldia segueix encallat

La reunió aquest divendres entre els quatre socis de govern no ha servit per desencallar el relleu a l’alcaldia. Segons Unitat pel Canvi, que va instar la reunió, s’ha consumat el que consideren veto a un alcalde de la seva formació. La coalició té assemblea aquest dissabte on es plantejaran diversos escenaris. No se’n descarta cap.

La trobada entre representants d’Unitat pel Canvi, ERC, Crida i Guanyem no ha desllorigat la situació. Així mentre Unitat pel Canvi manté que els republicans i Guanyem bloquegen que el portaveu d’UpC sigui el proper alcalde, en les darrers hores tant Esquerra com la formació liderada per Marisol Martínez han fet públic que hi ha una proposta amb consens, però que UpC no l’aprova: fer alcalde Maties Serracant, cap de llista de la Crida per Sabadell.

Unitat pel Canvi reclama com a condició bàsica per l’acord l’alcaldia per a Joan Berlanga, ja que ells van ser la força més votada entre els socis de govern el 24 de maig de 2015. La coalició entre ICV, EUiA i gent de Podem van considerar fa unes setmanes que si no hi havia un relleu a l’alcaldia a finals de juny, donaven per incomplert l’acord de govern. Aquest dissabte, de fet, a partir de les 10.30 hores tenen assemblea al centre cívic de Ca n’Oriac per analitzar els escenaris. No es descarta cap possibilitat.

Guanyem nega cap veto

Després de les acusacions d’UpC, Guanyem Sabadell ha reiterat que prioritzen l’estabilitat del govern al canvi d’alcalde. Tot i així, la formació de Marisol Martínez esmenta que no han tancat la porta al relleu si hi ha consens. Mantenen que durant la negociació “Unitat pel Canvi no ha acceptat” cap de les propostes presentades mentre que Guanyem no ha vetat ningú.

Foto portada: el primer tinent d’alcalde i portaveu d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, al ple. Autor: R.Benet.

Comments are closed.