Foto portada: el retrat de Felip VI, en una cantonada de la sala de plens. Autor: J.d.A.

El retrat de Felip VI ja no presideix la sala de plens

Primer ple municipal ordinari del quatripartit d’esquerres que governa Sabadell des de començaments de  novembre. Amb sorpresa: el retrat del rei Felip VI ja no presideix la sala de plens al costat del president de la Generalitat. Els serveis de sala han mogut el retrat del monarca i l’han col·locat en una cantonada.

En els sis mesos que es porta de mandat, s’havien fet dues referències anteriors a la imatge del monarca. Fa uns mesos, de forma indirecta, el portaveu d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, va mostrar-se a favor de repensar aquest símbol entre altres. En el ple d’octubre, el regidor Miquel Soler, de Guanyem, ja va proposar directament canviar la situació del retrat dins la sala de plens, per seguir complint la legislació vigent, però evitar que el monarca presidís la sala.

De forma discreta, s’ha dut a terme el canvi i les persones que assisteixen al ple municipal de novembre s’han trobat que ara només hi ha el retrat d’Artur Mas presidint la sala, amb l’escut de la ciutat al mig i a l’altra banda les banderes de Sabadell, Espanya, Catalunya i Europa.

Moviments de cadires

D’altra banda, els regidors s’han resituat donada l’entrada d’UpC i de Guanyem al govern, així com dels moviments en l’executiu. Així els regidors d’Unitat pel Canvi han canviat els seus seients cap als habitualment ocupats pels membres de l’executiu. Qui no s’ha mogut són els quatre regidors de CiU, que mantenen els seus seients, ara però rodejats de membres del govern local. En canvi, a l’altra banda de la sala de plens, només es situen els cinc regidors socialistes, els tres de Ciutadans i el popular Esteban Gesa.

Foto portada: el retrat de Felip VI, en una cantonada de la sala de plens. Autor: J.d.A.

Comments are closed.