El Sí a la independència guanyaria a Sabadell en un referèndum

El sí a la independència de Catalunya guanyaria a Sabadell si es fes un referèndum en aquest moment. Segons l’enquesta d’Opinòmetre a 600 sabadellencs majors de 17 anys, el 44,4 per cent dels enquestats van mostrar-se a favor de la independència. El ‘No’ arribaria a 38,2 per cent.

Les simpaties a favor del ‘Sí’ o el ‘No’ tenen una clara relació amb el partit polític al qual l’enquestat donaria la seva confiança. Així l’electorat d’ERC es mostra a favor de la independència en un 97,2 per cent, mentre que el 82,4 per cent de l’electorat de CiU també respondria ‘Sí’ a la pregunta. Segons l’enquesta dos de cada tres votants de la CUP també respondrien ‘Sí’. El percentatge baixaria fins al 44,1 per cent en el cas d’ICV-EUiA i Podemos.

Per l’altra banda, qui més votaria ‘No’ serà l’electoral del Partit Popular, en un 92,9 per cent mentre la resta no vol respondre la pregunta a l’enquesta o no en sap la resposta. El 81,8 per cent desl votants de Ciutadans dirien ‘No’ a la independència, xifra que arriba fins el 64,1 per cent en el cas dels socialistes.

Les xifres globals, però, representen un cert rearmament del ‘No’ a la independència, sense poder valorar tampoc el més de 17 per cent dels enquestats que no saben o no contesten la pregunta a l’entrevistador.

L’enquesta es va fer a finals de març, just quan es va aprovar el full de ruta sobiranista, entre Convergència, ERC, Òmnium, l’ANC i l’Associació de Municipis per la Independència. Cal dir que el passat 9 de novembre Sabadell va ser la segona ciutat amb més participació en termes absoluts en el procés participatiu del 9N, on més de 48.000 sabadellens van dir ‘Sí’ a un nou Estat i ‘Sí’ a que l’Estat fos independent.

FITXA TÈCNICA

Univers: Residents a Sabadell majors de 17 anys.
Mostra: 600 enquestats.
Mostreig: mètode aleatori simple, ajustat amb quotes de gènere i edat.
Metodologia: enquesta telefònica assistia per ordinador.
Treball de camp: del 25 al 31 de març de 2015.
Error mostral: +/- 4 per cent.

4 Comments