Foto portada: servei de Recaptació de Sabadell. Autor: David B.

El tentacles del cas Manga arriben a Sabadell

  • Cinc contractacions a Sabadell a l’empresa GRS Arc Local estan sota sospita.

  • Els contractes sumen 157.494 euros entre els anys 2009 i 2013, segons Diari de Girona.

La jutgessa de Lugo que instrueix el cas Manga, la branca catalana del cas Pokémon, ha derivat la investigació a un jutjat de Girona. El cas té una derivada sabadellenca, ja que l’empresa sota sospita va rebre encàrrecs de l’ajuntament de Sabadell.

El cas Manga investiga el suposat cobrament de suborns d’empresaris a funcionaris i polítics per aconseguir contractes públics. Es tracta de la branca catalana del cas Pokemon, que ha estat derivada als tribunals de Girona, tal i com publica El País aquest dilluns. Segons el sumari del cas, l’epicentre es troba en el Consell Comarcal de la Selva durant la presidència del convergent Ramon Fauria, i en l’empresa GRS Arc Local SL, administrada per Álex Ros. L’empresa i l’ens comarcal tenien una “xarxa de favors, beneficis i contraprestacions”, segons el sumari del cas. Però tal i com publica el rotatiu en el marc del cas Manga s’investiguen cinc contractes relacionats amb la gestió tributària i el servei de recaptació d’impostos a l’ajuntament de Sabadell.

157.494 euros a Sabadell

Segons la interlocutòria judicial s’han detectat irregularitats en l’elaboració dels plecs de clàusules gràcies a les quals l’empresa GRS Arc Local i les seves “empreses comparsa” van aconseguir els concursos públics. Segons concreta El País, estarien “implicats” la cap de la gestió tributària de l’ajuntament de Sabadell, la gerent de l’Agència Tributària municipal, la cap de la secció de multes, i el responsable de subhastes de l’àrea de recaptació. Segons va publicar El Punt Avui al febrer de 2013, l’empresa GRS Arc Local havia prestat serveis a l’ajuntament de Sabadell en relació a la gestió del cadastre i també gestionava la recollida, gravació, escanejat i arxivament de documents de la unitat de multes del servei de gestió tributària (veure resolució del consistori l’any 2009). El Diari de Girona concretava el dia 2 de novembre que els contractes a GRS a Sabadell van sumar 157.494 euros. Segons es deriva de la investigació, l’administrador de l’empresa, Álex Ros, forçava que es convidés a GRS i a dues “empreses còmplice a presentar-se als concursos negociats sense publicitat” entre els anys 2009 i 2013. Vigilància Duanera assenyala que l’empresa aconseguia el favor de funcionaris o càrrecs polítics amb suborns.

El cas Manga esquitxa la Diputació de Girona i els ajuntaments de Tordera, Blanes, Figueres, Begur, Riudarenes, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Girona, Santa Coloma de Gramanet, Esparraguera, Calafell, Moià i Sabadell.

Foto portada: servei de Recaptació de Sabadell. Autor: David B.

Comments are closed.