El pleno crítico

Els béns que ja declaren els regidors de Sabadell

El candidat socialista a les eleccions municipals, Josep Ayuso, ha presentat aquest dijous els seus béns, dipòsits i patrimoni. Ha emplaçat la resta de candidats a fer el mateix. No obstant, la web municipal ja recull en el seu apartat de Transparència bona part de la informació que ara fa pública Ayuso. Aquest n’és un resum.

Des de l’anomenat Portal de la transparència es pot accedir des de fa anys als béns que declaren (i autoritzen) els regidors a l’accedir al càrrec. A dia d’avui tots els regidors han declarat béns. En un document PDF d’accés públic (clicar AQUÍ per veure’l) els 27 regidors actuals declaren tot un llistat de béns.

En el cas de Josep Ayuso, i tal com ha fet de nou públic aquest dijous (més info: ‘Ayuso fa públics els seus números‘) per exemple, es pot veure com té accions del Banc Sabadell un dipòsit bancari i el 50 per cent de dos vehicles: una motocicleta Honda i un Mercedes classe A.

Per exemple, l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, té el 50 per cent d’un habitatge a la ciutat, quatre crèdits i una hipoteca de 139.000 euros, a més d’un cotxe de marca Honda de l’any 2008. La tinent d’alcalde Marta Farrés té el 50 per cent d’un pis, 81 accions al Banc Sabadell, un Ford Focus del 2006 o una hipoteca de 168.687 euros. L’altre tinent d’alcalde, Ramon Burgués, té el 50 per cent d’una casa, dos comptes corrents, un pla d’estalvi de 53.500 euros i un pla de pensions de 48.307 euros. En aquest sentit, es pronuncien tots els regidors. Per exemple, Cristina Moreno té un fons de pensions de 62.000 euros i dos turismes, Lluis Monge acumula 2.622 accions del Banc Sabadell i té una casa a Torroella de Montgrí, Quim Carné té 3.248 accions del BS, Paco Bustos tres comptes per valor de 60.350 euros i una hipoteca de 48.411 euros i el 50 per cent d’una casa. Qui més immobiliari té és el regidor de Comerç i empresari Carles Bosch. Té el 50 per cent d’un pis a Budapest (Hongria), i una casa al 100 per cent més el 50 per cent d’un pis, un local i un apartament, a més del 16 per cent d’una nau i un terreny.

Informació d’altres candidats

Josep Ayuso ha reptat la resta de candidats a presentar la mateixa declaració. La web municipal ja inclou alguna. En aquest sentit, i segons la web municipal, el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, declara tenir “part d’un pis” a Sabadell, així com un local. També té patrimoni en un fons d’inversió, un cotxe i un veler. El portaveu del PP, Esteban Gesa, té el 50 per cent d’un pis a Sabadell, així com una Fiat Tipo, una moto i un compte bancari.

El regidor de l’Entesa Maties Serracant, que es presentarà amb la Crida per Sabadell, té un compte corrent de 3.500 euros i el 50 per cent d’un dipòsit bancari de 3.900 euros. La portaveu d’EUiA, Marisol Martínez, té el 50 per cent d’un habitatge a Sabadell i el 50 per cent d’un habitatge a Polinyà, a més d’un compte corrent de 20.000 euros, i un cotxe de l’any 2000. El portaveu d’ICV, Aureli Calvo, té un pis, dues places d’aparcament, cinc comptes corrents per un total de 33.000 euros i dos turismes.

Limitacions de la publicació

Malgrat la informació publicada al web municipal, hi ha diverses limitacions a l’hora de saber els béns totals dels regidors. Així no s’especifica el valor del patrimoni immobiliari en cap cas (per exemple amb el valor cadastral). En alguns casos, tampoc es concreten les quantitats dipositades en entitats financeres ni el tipus de producte financer escollit.

CiU, qui menys informació concreta

En el cas dels cinc regidors de Convergència i Unió, només hi ha apunts genèrics, però no quantitats. Per exemple, no especifica el número d’accions que tenen els regidors Toni Font i Jordi Font ni l’entitat. Tampoc s’especifica el model de turisme de Rossinyol, Toni Font, Josep Beltran ni Jordi Font. Ni el pla de pensions de Toni Font, Jordi Font i Rosa Roig, o l’assegurança de vida que té Rosa Roig.

One Comment