Foto portada: Dani Fernández, Manuel Bustos i Paco Bustos, a la sala de vistes. Autor: David B.

Els germans Bustos, Dani Fernández i l’exalcaldessa de Montcada demanen l’absolució al Suprem

L’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, el seu germà i exregidor Paco Bustos, l’exdiputat Dani Fernández i l’exalcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez, han presentat al Tribunal Suprem un recurs en relació a la condemna de la peça Montcada. Demanen la seva absolució.

Els quatre condemnats, ells per tràfic d’influències i ella per prevaricació demanen la seva absolució. Manuel Bustos i Paco Bustos van ser condemnats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a un any i quatre mesos de presó. Pérez va ser inhabilitada per set anys. El tribunal va considerar provat que els germans Bustos i Dani Fernández van pressionar Maria Elena Pérez per col·locar una exalt càrrec del govern tripartit a Montcada quan el procés ja s’havia iniciat seguint unes bases. Per la seva part, Pérez va cedir a les pressions i va fer modificar elements del procés, com ella mateixa va reconèixer a la vista oral.

Ara els quatre condemnats demanen l’absolució o penes molt inferiors a les que va imposar el TSJC. Els germans Bustos tornen a demanar la nul·litat de les escoltes telefòniques. Ho han intentat diverses vegades i fins ara no ha estat acceptat. Demanen l’absolució o sis mesos de presó per a Paco Bustos amb l’atenuant de dilacions indegudes. Pérez manté que era ella qui tenia l’última paraula. Per la seva part, Dani Fernández manté que no va trucar a Pérez per pressionar-la. En el seu cas, el ponent de la sentència va emetre un vot particular favorable a la seva absolució. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, els recursos són molt extensos. Per exemple, el de Maria Elena Pérez té unes 250 pàgines.

Peça Montcada

Tot plegat forma part de la peça Montcada del cas Mercuri, l’única que fins ara ha arribat a judici. S’ha jutjat si es va col·locar a dit una exalt càrrec de la Generalitat a l’ajuntament de Montcada i Reixac.

Més info: ‘Peça Montcada‘.

Foto portada: Dani Fernández, Manuel Bustos i Paco Bustos, a la vista oral del judici. Autor: David B.

3 Comments