Foto portada: presentació de la candidatura 'Sí Podemos. És l'hora de la gent'. Autor: J.d.A.

Els candidats de ‘Sí Podemos, ara és l’hora de la gent’ copen tots els càrrecs interns a Podemos Sabadell

  • Ramon Vidal serà secretari general amb el 79,29 per cent dels vots.

  • El nou equip haurà de decidir si es presenta a les municipals i de quina manera ho faran.

La candidatura més propera a la línia de l’equip de Pablo Iglesias ha arrasat al procés intern de Podemos a Sabadell. Els 17 membres del Consell Ciutadà seran per l’equip liderat per Ramon Vidal, que serà el primer Secretari General de Podemos a Sabadell. A la majoria de municipis catalans i espanyols les llistes oficialistes també han guanyat.

Podemos té poc menys d’un miler d’adherits a Sabadell. I al procés per constituir els òrgans a nivell local han votat poc menys de la meitat. El procés va començar per internet el dia de Sant Esteve i va acabar el 30 de desembre (més info: ‘Guia bàsica del procés intern a Podemos Sabadell‘). Hi havia tres candidats a Secretari General: Ramon Vidal, qui encapçalava la llista ‘Sí Podemos, ara és l’hora de la gent’; Fofó Espínola i Andreu Sánchez, els dos lligats a la candidatura alternativa, ‘Podem en plural’. També hi havia candidats no agrupats en llistes.

Càrrecs interns

Després de les votacions, Ramon Vidal serà el Secretari General. Segons els resultats donats a conèixer, ha rebut 291 vots (el 79,29 per cent). Espínola ha rebut 57 vots. Hi ha hagut 54 vots en blanc. Finalment Sánchez n’ha rebut 15. En quant al Consell Ciutadà, tots els membres estaran vinculats a la llista ‘Sí Podemos, ara és l’hora de la gent’. Els cinc més votats han estat Marta Campoy (70,22%), Antonio Santamaría (69,98%), Eva Jiménez (69,98%), Ernest Payà (69,01%) i Elena Hinojo (67,8%). La resta de membres del Consell Ciutadà seran: Rosario Sánchez Lomares, Sara Ortega, Manuel Navas Escribano, Elia Rivera, Carlos Batiste Moreno, Francisco García Celdrán, Miguel Lopera Garcia, Angeles Tejera Ramos, Antonio Sosa Barrios, Jose Pelaez i Montserrat Píriz.

Presentació

El Consell Ciutadà es presentarà aquest dissabte a les 11 hores al centre cívic de Can Rull. Ara hauran de decidir si compareixen a les eleccions municipals, com sembla decidit. En aquest sentit, hi haurà dues possibilitats: sumar-se a alguna llista de confluència o per altra banda presentar-se com una agrupació d’electors. En l’últim cas, caldria començar una campanya d’avals. En concret, de 3.000.

Aval a la línia de Pablo Iglesias

Els equips vinculats a la línia marcada per Pablo Iglesias i el seu equip han guanyat en la majoria de grans municipis (Barcelona, Madrid, València, Sevilla, Saragossa). Un cop finalitzat el procés per escollir els òrgans municipals, ara Podemos enceta la mateixa fase però pels seus òrgans a nivell autonòmic.

Foto portada: presentació de la candidatura ‘Sí Podemos, és l’hora de la gent’, fa unes setmanes. Autor: J.d.A.

8 Comments