Els canvis a les escoles bressol castiguen les famílies treballadores, denuncia el PSC

Els primers canvis introduïts per Educació en el nou reglament d’accés a les escoles bressol segueixen sense convèncer l’oposició. El PSC ha assegurat que malgrat tot se segueixen castigant les famílies amb feina.

L’Ajuntament té previt introduïr una sèrie de canvis al reglament d’accés, ja aprovats en fase inicial al ple. La principal novetat és la supressió dels punts addicionals que tenien les famílies amb els dos pares treballant (més info: ‘Els fills de pares amb feina no tindran prioritat en cas d’emapt a les escoles bressol‘). La proposta del govern era suprimir aquests punts, que es tenien en compte en cas d’empat. Ara, però, es preveu una solució intermitja: ni els 10 encara vigents ni els zero proposats inicialment. Quatre punts addicionals.

El canvi, però, segueix sense convèncer el PSC, qui assegura que es “castiga” les famílies treballadors. El regidor Cristian Sánchez demana treballar el reglament “molt millor” mentre que la regidora Anna Carrasco sosté que en moltes famílies treballadores, malgrat els baixos salaris, tampoc es poden beneficiar dels punts en funció de la renda. “Han de deixar de treballar per accedir a una escola bressol?”, es pregunta Carrasco.

El nou reglamant s’aprovarà de forma definitiva durant la primavera i entrarà en funcionament per a la preinscripció del curs 2017-2018.

Comments are closed.