Foto portada: Dani Fernández, Manuel Bustos i Paco Bustos, a la sala de vistes. Autor: David B.

Els germans Bustos esquiven la presó

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès l’ingrés a presó de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, l’excap comarcal del PSC, regidor a Sabadell i germà de l’exalcalde Francisco Bustos i l’exdiputat i número 3 del PSC, Daniel Fernández. Estan condemnats per tràfic d’influències a 16 mesos de presó. Però la pena s’ha suspès si no delinqueixen de nou en cinc anys.

A més, el TSJC suspendrà la pena si no delinqueixen en dos anys si fan un curs de bones pràctiques de l’administració pública i els principis d’accés dels ciutadans als càrrecs públics.

Tant la fiscalia anticorrupció com l’acusació popular havien demanat l’ingrés a presó mentre que la defensa sol·licitava la suspensió. El tribunal ha estimat la petició entenent que es tracta de la primera condemna i que no hi ha antecedents, que és la pràctica habitual en condemnes inferiors a 24 mesos.

A més de la pena de presó, hi havia una multa de 60.000 euros per cadascun, que finalment serà fraccionada en 22 quotes que podran pagar fins el mes d’abril de l’any 2018.

Foto portada: Daniel Fernández, Manuel Bustos i Paco Bustos, durant la vista oral del judici de la peça Montcada, el gener de 2015. Autor: David B.

Comments are closed.