Foto portada: lectura del manifest, aquest dissabte a Can Deu. Autor: David B.

Els iaioflautes protesten contra la divisió de l’esquerra i demanen esforços reals per la unitat: “No us enganyeu, no ens enganyeu”

L’estiu de l’any 2012, en plena ofensiva de les retallades provinents de l’Estat i la Generalitat però també amb retallades locals, va sorgir a la ciutat el col•lectiu dels iaioflautes. En dos anys han fet una trentena de protestes de tot tipus per denunciar l’empobriment de la població, preocupats pel risc de que el futur dels seus néts serà pitjor que el dels seus fills, fins i tot que el seu propi.

Denunciant les retallades de les pensions, l’IVA a la cultura, els beneficis de les entitats financeres o les multinacionals i altres, fins i tot aturant el plenari municipal, els iaoflautes s’han trobat al carrer durant aquest temps amb bona part de les formacions d’esquerres. Aquest cap de setmana han decidit entrar en el debat electoral per demanar unitat. Els iaioflautes han protestat contra l’esquerra.

Quan sortim al carrer, hem sortit totes i tots, per què no podem presentar-nos junts doncs? No és el mateix, ja ho sabem, però amb un bon programa i un bon codi ètic, fet entre totes, podríem ocupar l’ajuntament de Sabadell. No ho dubtem”.

Els iaioflautes van prendre la paraula dissabte a l’Assemblea Oberta convocada per ciutadans afins a ICV-EUIA. I també a l’Assemblea Ciutadana de Podemos. Ho tornaran a fer, asseguren, quan hi hagi acte de la Crida per Sabadell.

És l’hora de prendre l’Ajuntament, i si no ho fem totes i tots no ho aconseguirem. Necessitem de la vostra voluntat política; necessitem la unió, necessitem de totes vosaltres, ICV, EUiA, Podemos, Procés Constituent, Front Cívic, Crida per Sabadell, de totes les persones independents, honrades i d’esquerres que vulguin acord”, van dir els iaioflautes. “No s’han fet els esforços suficients, ni s’ha valorat el moment històric en que ens trobem. Fins ara ho heu fet de forma partidista i parcial. No us enganyeu. No ens enganyeu”.

El col•lectiu acaba amb un avís: “estem segurs que si hi ha dues o tres candidatures dels nostres, haurem perdut l’oportunitat de fer les coses diferents i tindrem a la nostra ciutat més del mateix. O pitjor”. I mantenen que “no donarem suport a cap candidatura que no sigui del tot unitària”.

Foto portada: lectura del manifest, aquest dissabte a Can Deu. Autor: David B.

4 Comments