En comú Podem demana al Tribunal de Comptes fiscalitzar la campanya electoral de Bustos del 2011

El portaveu adjunt del grup parlamentari confederal Unidos Podemos – En comú Podem – En marea, Xavier Domènech, i el diputat sabadellenc Joan Mena han demanat a la comissió mixta per a les relacions amb el Tribunal de Comptes que recabi un informe de fiscalització de les despeses vinculades a la campanya electoral de Manuel Bustos l’any 2011.

Van ser les últimes municipals de l’exalcalde, i la jutgessa del cas Mercuri sospita que l’empresa concessinària SMATSA va pagar el seu principal acte. Es tracta d’un sopar amb gairebé 3.000 assistents, “el sopar més gran que s’ha fet mai a Sabadell“, segons paraules del mateix Manuel Bustos. Ara, sis anys després, la instructora del cas Mercuri, Beatriz Faura, indaga si va ser pagat amb fons de l’empresa SMATSA, concessionària de la neteja viària i la recollida de residus, que s’havia de presentar a concurs pocs mesos després per renovar la concessió.

El grup d’Unidos Podemos ha portat el tema al Congrés dels Diputats, tot demanant que se sol·liciti al Tribunal de Comptes un informe de fiscalització específic sobre la despesa derivada de la campanya electoral del PSC a les municipals del 2011.

Hauria de contenir, en particular, informació suficient i detallada sobre la naturalesa econòmica de les operacions realitzades en la campanya, així com la documentació comptable de la campanya de les eleccions municipals, especialment si es va rebre alguna aportació directa o indirecta per part de l’empresa SMATSA”.

L’escrit va ser presentat pels diputats Domènech i Mena el passat divendres 31 de març a la mesa de la comissió mixta per a les relacions amb el Tribunal de Comptes.

Foto portada: el sopar ara sota la lupa dels tribunals. Autor: Santi Muñoz.

Comments are closed.