Entesa creu que la ciutat “s’hipoteca” amb el castell de Can Feu

Com explicàvem en una notícia anterior, el Ple Municipal de febrer va aprovar canviar el Pla General per permetre una nova urbanització a l’entorn del castell de Can Feu. Segons el consistori, en sorgirà una zona verda. Ara, l’Entesa per Sabadell creu que la ciutat s’hipoteca sense gaire a canvi.

El canvi en el Pla General deriva del conveni de l’any 2006 signat entre l’ajuntament i el propietari dels terrenys del castell de Can Feu, Societat Mas Duran SA. Segons l’Entesa, els costos de rehabilització i manteniment del castell, les cavalleries i els espais adjacents, seran “molt elevats”, tant que ni s’han arribat a calcular.

Entesa creu que el consistori hauria d’obligar la propietat a mantenir el castell en bones condicions, i fer un conveni per permetre l’ús públic de l’espai mantenint la propietat privada.

Castell de Can Feu (Sabadell)
El castell de Can Feu. Autor: Pmolucasx a Flickr.

L’operació del castell de Can Feu ha estat criticada sovint per la formació opositora, ja els anys 2006, 2007, quan es va fer públic l’acord, o més tard, per exemple al 2009. Creuen que l’únic beneficiat ha estat el propietari ja que, segons Entesa, passa de tenir permès un sostre edificable de 18.000 metres quadrats a tenir-ne un de 33.100 metres quadrats. A canvi, només cedeix un castell amb grans despeses, per exemple, per garantir la seguretat. Segons Entesa, l’operació només és un “bon negoci per a la propietat, un mal negoci per a la ciutat”.

Informació relacionada:
Es projecta un parc al castell de Can Feu

One Comment