Sabadell Estació

Entesa demana a l’alcalde que insti a la Generalitat la modificació urgent dels FGC a Can Feu

  • La Comissió tècnica de ciutat espera resposta mentre avancen les obres.

  • Es critica el feble compromís del goven municipal amb el soterrament.

Entesa  reclama a l’equip de govern que reclami urgentment a la Generalitat aturar i modificar les obres dels FGC a Sabadell Estació que puguin dificultar el soterrament de la via fèrria. La redefinició de les actuacions proposades per consens per la Comissió Tècnica de ciutat pot comportar estalvis importants i fer viable un soterrament llargament reivindicat.

La plataforma cívico-política recorda que, a finals de juliol, l’Ajuntament va trametre a la Generalitat de Catalunya el document de consens elaborat a partir del treball realitzat per les entitats, grups municipals i institucions en relació a l’estudi informatiu del perllongament del soterrament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya fins a Can Feu. Aquest document plantejava la necessitat que es modifiquessin de forma imminent algunes de les actuacions en curs, que formen part del projecte del perllongament dels FGC al sector de la Rambla Ibèria per fer viable la continuïtat del soterrament.

D’altra banda, Entesa va presentar al·legacions a l’estudi informatiu el passat mes de maig on demanava la modificació de l’estudi Informatiu per tal d’incloure noves opcions per viable el soterrament de caràcter prioritari.

Dèbil compromís

En la Comissió Informativa extraordinària del dimarts 16 de setembre, a la que van assistir grups municipals, entitats i institucions que havien format part de la Comissió tècnica de ciutat. L’equip de govern va informar que, a principis de setembre, s’havia reunit amb el Director General d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, que només es va comprometre a estudiar el document en el marc del tràmit de les al·legacions a l’Estudi Informatiu.

L’Entesa  constata el dèbil compromís del govern municipal en aquesta trobada i demana coherència per ser digne portaveu d’aquesta reivindicació i del treball realitzat en la Comissió tècnica de ciutat. Davant els antecedents d’altres períodes d’al·legacions i la celeritat amb que avancen els treballs en el tram proper al soterrament consideren necessària una acció urgent i efectiva per modificar el projecte que ara s’està executant.

La plataforma cívico-política creu que el govern municipal va deixar perdre una gran oportunitat per a resoldre la demanda històrica de soterrar les vies fins passat el Passeig de Can Feu. Tanmateix defensa que encara s’està a temps de rectificar aquest error. Si ara no es fa el soterrament –conclouen- no es farà en el futur per resultar més complex tècnicament i molt més car que ara.

Xerrada informativa

D’altra banda, l’Associació Veïnal Centre-Creueta ha organitzat pel proper dimecres 23 de setembre una xerrada sobre les obres i el projecte definitiu dels FGC al Passeig on participaran membres de la Fundació Bosch i Cardellach i tècnics de l’Ajuntament.

Foto portada: Obres a l’estació de Sabadell Estació. Autor: David B.

Comments are closed.