ERC aposta per mancomunar serveis amb Barberà i Badia

El diputat d’Esquerra Republicana, Marc Sanglas, juntament amb els  caps de llista d’ERC a Sabadell, Barberà i Badia, ha apostat per la mancomunació de serveis entre els tres municipis.

A la pràctica, el que volen els republicans per exemple és que les línies del transport urbà de Sabadell passin per Barberà o Badia com ja fan a Sant Quirze, facilitant així la connexió amb els Ferrocarrils de la Generalitat o altres nodus de transport i activitat. “Seria molt important”, ha reconegut el cap de llista republicà a Badia, Marcelo Aparicio. La idea es podria estendre a altres serveis, com els serveis socials, les polítiques d’ocupació i formació o a la gestió de residus. Tot en el marc, en el cas que calgui, de l’Àrea Vallès (que vol unificar la gestió de serveis al Vallès Occidental i l’Oriental), per la qual ERC hi aposta clarament.

Som al Vallès, la primera regió industrial de Catalunya, i podem apostar per una gestió més àmplia dels residus, el transport, les infraestructures o la planificació urbana. Sabadell pot liderar, al costat de les altres ciutats, l`Àrea Vallès”, ha dit el cap de llista a Sabadell, Juli Fernàndez.

La formació republicana fa seva la idea de la plataforma Fem Vallès plasmada en el pla 20×2020, que vol nous nodes de tren a la comarca per revolucionar la mobilitat a la zona, i no descarten (per ara ho fan per motius pressupostaris la línia de tramvia al Vallès).

Mantenir polítiques aïllades dins de cada municipi no és bo. És millor analitzar cada servei i veure si n’hi ha infrautilitzats o altres que es puguin mancomunar. Per exemple, creiem que mancomunat el transport guanyaríem viatges i freqüències”, ha dit el diputat al Parlament, Marc Sanglas.

Els republicans, que han fet el contacte informatiu a Sant Pau de Riu-sec, triangle entre Sabadell, Barberà i Badia, mantenen que cal potenciar també la mobilitat en bicicleta i fer marxa enrere en el sistema de zones del transport públic, apostant per un veritable transport metropolità i l’anomenada T-Mobilitat.

Foto portada: Marcelo Aparicio (cap de llista a Badia), el diputat Marc Sangles, Juli Fernàndez (Sabadell) i Pere Pubill (Barberà), aquest divendres. Autor: J.d.A.

Comments are closed.