“Ple suport” d’Esquerra als investigats per la querella d’SMATSA

Esquerra Republicana reafirma el seu suport al seu regidor Xavier Guerrero i la resta d’investigats després de la querella per prevaricació interposada per SMATSA. Els republicans sostenen que el servei de neteja ha  de complir el que estableix el contracte. 

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC), està sent investigat per prevaricació. Haurà de declarar als jutjats el mes vinent. També l’alcalde, Maties Serracant, i el regidor de Serveis Municipals Lluis Perarnau, de la Crida. El partit republicà mostra el seu “absolut” suport a les accions que el govern de la ciutat duu a terme, iniciades durant l’alcaldia de Juli Fernàndez. L’objectiu és, asseguren, que l’empresa compleixi el contracte i mantingui els carrers i places de la ciutat en “bones condicions”.

“Des de l’inici del mandat, el govern ha detectat diversos incompliments i irregularitats en el compliment del contracte de neteja. Per aquest motiu vam iniciar diversos expedients sancionadors que reclamaven la devolució dels diners que es podrien haver cobrat inadequadament i el compliment efectiu del contracte”, asseguren.

Els republicans interpreten la querella d’SMATSA com una estratègia per generar “confusió” i “distreure sobre allò important: el compliment del contracte i els interessos de la ciutadania”. El portaveu republicà a l’Ajuntament, Juli Fernàndez, sosté que demanar el contrari al consistori el contrari és demanar al consistori que prevariqui i miri cap a una altra banda si hi ha incompliments.

Can Gambús

Els republicans qualifiquen la tasca de Xavier Guerrero com a “impecable i molt rigorosa”. Guerrero va ser el responsable polític de fiscalitzar el contracte fins l’estiu de l’any passat, quan les responsabilitats van anar a parar al regidor de la Crida Lluis Perarnau.

El contracte anual té un cost superior als 20 milions d’euros, el 10 per cent del pressupost municipal, a una proporció de 100 euros per habitant. Segons informes tècnics i jurídics que els republicans recuperen, un de cada tres serveis de neteja viària i dues de cada tres neteges de contenidors no es van prestar. Però sí es van facturar.

Foto portada: el portaveu d’ERC a l’Ajuntament i tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez. Autor: David B. 

Comments are closed.