Foto portada: Comín, Simó, Fernàndez i la probable número 2 d'ERC a les municipals, Montse Chacón. Foto: ERC / cedida

ERC es compromet a reduir en 10 punts l’abandonament escolar si governa

ERC Sabadell continua els actes de precampanya. Aquest dissabte van comptar amb la participació de la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó, el portaveu de Socialisme, Catalunya i Llibertat, Toni Comín, i el candidat d’Esquerra a les municipals, Juli Fernàndez.

Esquerra es posiciona com “garantia de canvi” a la ciutat, en paraules d’Anna Simó. “Tothom ha de poder demanar comptes de cada euro que paga amb els seus impostos”, va assegurar. Per la seva banda, Comín, que va ser diputat al Parlament pel PSC-Ciutadans pel Canvi, es va referir a la política catalana assegurant que el país té per davant els vuit mesos és importants de la seva història. “El 27 de setembre és l’hora de la veritat”, posicionant les municipals com “l’assaig de les plebiscitàries”. Manté l’esperança de captar indecisos a favor de la independència, ja que “amb una Catalunya independent farem un país tan avançat com els més avançats socialment d’Europa”.

Fernàndez: “educació i ocupació”

En el seu torn, l’alcaldable, Juli Fernàndez, va situar l’educació i l’ocupació com a prioritat del futur govern local. Manté que Sabadell no es pot deixar a ningú pel camí:

Les prioritats de la gent han de ser les prioritats del govern. No puc dir que l’Ajuntament de Sabadell és capaç de solucionar el problema de l’atur dels 19.000 aturats de la ciutat, perquè estaria enganyant a la gent, però ha de liderar les possibilitats de trobar solucions a la situació actual”.

Així mateix, ha refermat que amb Esquerra l’Ajuntament serà “net i honest. Serem intolerants amb qualsevol ombra de sospita”. La proposta més agosarada ha estat el compromís a reduir l’abandonament escolar en 10 punts en els propers quatre anys. “Sabadell ha de comptar amb plans adaptats a cada barri, que definiran uns objectius claus i que haurà d’implicar els agents claus de cada barri que comparteixin el compromís de l’èxit educatiu de tots els infants i joves”.

Foto portada: Comín, Simó, Fernàndez i la seva probable número 2, Montse Chacón, al Mercat de Sant Joan, dissabte. Autor: ERC / cedida.

 

3 Comments