Foto portada: Juli Fernàndez i Carme Garcia. Autor: ERC / cedida.

ERC fa bandera de les seves polítiques socials a Sabadell i Catalunya

En el marc de la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya del 21-D, els dirigents d’ERC Juli Fernàndez i Carme Garcia han assegurat que l’ADN del partit radica en les polítiques socials. Així Fernàndez assegura que les han impulsat des de l’Ajuntament, mentre que Garcia ha posat el focus en les polítiques del govern català destituït per Mariano Rajoy.

Garcia, que va ser regidora durant dos mandats a Sabadell per ICV-EUiA (2007-2014), és Directora General de Relacions Institucionals i amb el Parlament, a les ordres de l’exconseller Raul Romeva. Garcia ha assegurat que el govern català va posar en marxa diverses iniciatives socials, la majoria suspeses o anul·lades pel Tribunal Constitucional: la llei 24/2015 d’emergència habitacional, la llei de l’Agència Catalana de Protecció Social, la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes o l’impost sobre els habitatges buits (2015). La directora general ha destacat l’aprovació de la Renda Garantida de Ciutadania, que s’està desplegant i “significa una victòria ciutadana i un important canvi de paradigma de les polítiques de benestar; una mesura que garanteix un mínim de dignitat a tothom”.

Per la seva part, el tinent d’alcalde i portaveu municipal d’ERC a l’Ajuntament, Juli Fernàndez, ha assegurat que Sabadell és pràcticament l’únic municipi que ha desplegat la llei 24/2015, vigent pel que fa a la lluita contra la pobresa energètica.

Evitant talls de subministrament a les famílies vulnerables i imposant sancions a les companyies elèctriques que no compleixen la norma”, ha assegurat.

Fernàndez ha continuat: “per a això volem la república. Per a que les institucions públiques tinguin com a única finalitat la millora de la qualitat de vida per a la majoria de persona. Aquest és el nostre objectiu, i no pas governar i legislar per a garantir els privilegis d’una minoria”.

Foto portada: Juli Fernàndez i Carme Garcia. Autor: ERC / cedida. 

Comments are closed.