Juli Fernàndez, d'ERC, i Maties Serracant, de la Crida per Sabadell. Autor: J.d.A.

ERC i la Crida arriben a un acord de govern amb vuit regidors i Juli Fernàndez com a primer alcalde

  • Les dues formacions han presentat el seu acord, pactat amb Unitat pel Canvi, aquest divendres.

  • L’alcaldia serà rotatòria. El candidat pel ple de constitució és Juli Fernàndez, d’Esquerra.

Esquerra Republicana i la Crida per Sabadell han presentat aquest divendres el seu acord de govern, ratificat a les respectives assemblees. Un pacte ideat també per Unitat pel Canvi, però del que s’han despenjat dijous almenys de forma momentània. Així el candidat per ser alcalde serà Juli Fernàndez, que hores d’ara té 12 vots garantits aquest dissabte. Encara en falten dos.

Els vuit regidors d’ERC i la Crida per Sabadell han presentat l’acord al mercat de Sant Joan. Esperen “encetar una nova etapa a la ciutat” a partir d’aquest dissabte. Així la proposta de govern té vuit regidors, llunys del 14 necessaris per aprovar les votacions al ple.

Entre els punts pactats, hi ha la limitació de mandats pels càrrecs públics (vuit anys màxim), la disminució del 25 per cent de la massa salarial, que qui més cobri del consistori tingui el triple de salari com a molt en relació a qui menys cobri, o la supressió de les dietes. Així també s’impulsarà l’acusació particular al cas Mercuri, un pla de participació ciutadania i els pluralisme als mitjans de comunicació.

El pacte ha estat presentat per Juli Fernàndez, candidat d’Esquerra Republicana i que té garantits dotze vots com alcalde aquest dissabte, per Maties Serracant, qui en compliment de l’acord serà alcalde d’aquí a dos anys.

El document és la nostra guia de govern. Tenim reptes estratègics, com afrontar l’emergència social, o tenir zero desnonaments a Sabadell”, ha dit Serracant.

Per la seva part, Fernàndez ha assegurat que “és el millor govern possible” en les actuals circumstàncies (“el millor que hem aconseguit”, en paraules de Serracant) i ha recordat que la alternativa és “que tot segueixi com ara”. Així ha demanat suports per a la investidura.

Podem ser un laboratori per transformar les polítiques. Treballem per una investidura efectiva i canviar aquests darrers anys”, ha afegit Fernàndez.

En relació amb Unitat pel Canvi, tant ERC com la Crida han destacat que també han participat en el govern i han lamentat que l’assemblea d’UpC hagi tirat enrere l’acord.

Els dos dirigents han reincidit la idea que canviaran la forma de governar i de participar a la ciutat, així com el paper de l’oposició. “Les normes de joc seran diferents”, ha dit Fernàndez, mentre que Serracant ha afegit que “buscarem la complicitat col•lectiva”.

Foto portada: Juli Fernàndez, d’ERC, i Maties Serracant, de la Crida per Sabadell. Autor: J.d.A.

6 Comments